Alla ämnen
Bioenergi nr 6-2022

Läs Bioenergi nr 6-2022 som e-tidning nu

Läs Bioenergi nr 6-2022 som e-tidning nu
Anders Henrikssson, marknadsansvarig för bioenergi på Mafa.

Bioenergi nr 6-2022 har temat Sveriges gröna industrier. Vi fokuserar också på biodrivmedel och transport med en översikt av 32 anläggningar för produktion av biodrivmedel som är i drift, håller på att byggas och planeras. Läs också om ett nytt värmeverk och om den bästa investeringen som Wermlands Mejeri har gjort.

Här är några av de artiklar du kan läsa i nya Bioenergi nr 6-2022:

Rekordstor efterfrågan på utrustning för pellets till industrin

Siloleverantören Mafa ser positivt på framtiden för pelletsbaserad bioenergi för processindustrin. Läs mer i e-tidningen.

Brist på kunskap och sena beslut största hindret för övergång till fossilfritt

El-Björn har de senaste två åren tagit en ledande roll inom fossilfri byggvärme. Byggvärme med pellets är nu en strategisk del av ett nytt affärsområde. Läs mer i e-tidningen.

Anders Henriksson, Mafa.
Anders Henrikssson, marknadsansvarig för bioenergi på Mafa. Anders Henrikssson, marknadsansvarig för bioenergi på Mafa.

Flygande start för Votion Biorefineries

Anders Edling Hultling startade i början av året Votion Biorefineries med ambitionen att utveckla teknik och bygga anläggningar för storskalig produktion av biodrivmedel. Verksamheten har fått en flygande start. Läs mer i e-tidningen.

Kraftigt ökad produktion av biodrivmedel 2023 och 2024

St1 och Preem bygger nya stora produktionsanläggningar som kommer att tas i drift de närmaste två åren. Läs om dessa två anläggningar och 30 till i Bioenergis uppdaterade lista över anläggningar som producerar biodrivmedel idag, nya som byggs och planeras..

Läs hela Bioenergi nr 6-2022 som e-tidning.

Du som är prenumerant eller medlem i Svebio har möjlighet att läsa nya numret av Bioenergi som e-tidningen. Om du inte loggat in tidigare behöver du aktivera ditt premiumkonto och välja lösenord. Det gör du på bioenergitidningen.se – när du aktiverat ditt konto – gå tillbaka till bioenergitidningen.se och logga in där.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy