Alla ämnen
Biovärme

Livesänd ljusshow inviger ackumulatortanken den 7 okt

Efter fyra år är den nu äntligen färdig, den nya ackumulatortanken på fjärrvärmeverket i Hässleholm. 60 meter hög, 20 meter i diameter och med en volym på 15 000 kubikmeter vatten. Med sin höga höjd har ackumulatortanken gett Hässleholm en ny skyline och den går att skåda från stora delar av stan.

– Det har varit en lång resa men nu äntligen är vi i mål, säger VD Sven Carlsson. 2016 påbörjade vi förstudier och planeringen började ta fart. Och nu står vi här. Jag är otroligt stolt över det arbete som utförts, det är många som bör hyllas.

Med anledning av Covid-19 väljer Hässleholm Miljö en helt digital invigning, bestående av en ljusshow, som kommer att livesändas via Hässleholm Miljös hemsida. Det är såklart möjligt att även skåda showen från kvällspromenaden eller köksfönstret (om du har fri sikt mot ackumulatortanken). Runt hela ackumulatortanken sitter långa ljusstavar med belysning och det är dessa som invigningen kommer att kretsa kring.

Digital invigning

– När vi inte kunde hålla en invigning på plats på värmeverket valde vi att göra den digital istället. På så vis har alla som vill möjlighet att vara med, säger Sven Carlsson. Detta är ju en resa som vi har delat med många så vi ser fram emot en kväll där både medarbetare, kommuninvånare, entreprenörer, konsulter, samarbetspartners m.fl. kan vara med och fira tillsammans med oss.

När: 7 oktober kl. 20:00-20:30
Var: Livesänds via www.hassleholmmiljo.se
Vad: Invigning med direktsänt tal, intervjuer och ljusshow

Bakgrund

Ackumulatortanken byggdes med det stora målet att säkra fjärrvärmeleveransen och fungerar enkelt förklarat som en stor termos. Den ger oss möjlighet att lagra värme när efterfrågan är lägre och använda när efterfrågan är större. Ackumulatortanken ger oss en effektivare fjärrvärmeproduktion, en jämnare drift på pannorna, förbättrade miljövärden och en betydligt säkrare fjärrvärmeleverans.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy