Alla ämnen
Pellets

Loarp Pellets levererar till världsartist

Hästartisten Tobbe Larsson och hans hästar har världen som arbetsfält. Loarp Boxpellets produceras lokalt till skånska stall i Skånes egen pelletsfabrik. När de fyrbenta världsstjärnorna landar hemma i Sverige vilar de numera på skånskt stallströ.

– Jag upptäckte finessen med pellets om strö för ett antal år sedan. Och valet föll på Loarp Boxpellets, inte minst för att det är en lokalt producerad vara, utan också för den riktigt goda kvalitén, berättar Tobbe Larsson.

Den gemensamma nämnaren för Tobbe Larsson och Loarp är Skåne. Tobbe driver framgångsrikt sin hästverksamhet på Sjörup Prästgård och Loarp är sedan ett par år tillbaka etablerat som vad idag är Skånes enda pelletsfabrik.

Vi är så klart stolta att vara leverantörer till Tobbe Larsson och hans fantastiska frihetshästar, speciellt och inte minst med tanke på att Tobbe står för ett gediget hästmannaskap. För oss är det viktigt eftersom jag vet att Tobbe tänker kvalitet i alla led och för oss som ett nytt varumärke är det så klart ett bevis på att det vi gör är bra, säger Wiveka Krantz.

Pellets som strö blir allt mer populärt bland hästägare och ett attraktivt alternativ till mer traditionella strösorter som halm, torv och kutter. Och fördelarna med träpellets som stallströ är många – det är drygt, lättmockat, tidsbesparande, kräver lite lagringsutrymme, har god uppsugningsförmåga, doftar gott och minskar dammhalten i stallet. Att få mer tid att göra annat med sina hästar än att mocka är det som lockar många och priset för stallpellets är tack vare dryg åtgång också konkurrenskraftigt i jämförelse med andra strösorter. Loarp Boxpellets har hittills marknadsförts blygsamt och försäljningen har växt stadigt genom rekommendationer mellan hästägare runt om i Skåne.

– Mitt motto är och har alltid varit, love and respect your horse, endast det bästa duger och här får jag en helt ren kvalitetspellets, tillägger Tobbe Larsson.

Tobbe Larsson och Freddy. Fotograf: Jonas Berlin Klintberg
Tobbe Larsson och Freddy. Fotograf: Jonas Berlin Klintberg Tobbe Larsson och Freddy. Fotograf: Jonas Berlin Klintberg

– Tobbe är en etablerad stjärna, vi är en ny uppstickare på marknaden. Vad som gör att tycke uppstod grundar sig också i att vi jobbar båda hårt för att nå våra mål, avslutar Wiveka Krantz.

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy