Alla ämnen
Biokraft

Mer lokal förnybar elproduktion med biobränsle i Västerås

Klockan 19:21 söndagen den 29 december fasades elproduktionen, 55 MW, vid Mälarenergis nya kraftvärmeanläggning Block 7 in på elnätet. Det innebär att anläggningen nu förutom värme även levererar el, baserad på biobränsle, till kunderna.

Det är ytterligare en viktig milstolpe i Mälarenergis hållbarhetsarbete och ett stort steg för projektet. Det innebär att projektet håller tidplan och att vi nu som planerat nu kan lägga användandet av kol och olja bakom oss. Som traditionen bjuder så ges turbin och generator namn efter dagens namnsdag den dag infasning på elnätet sker. Så vi hälsar nu Natalie, vilket turbinen nu kommer att kallas, välkommen in som en viktig del i Mälarenergi-familjen, skriver Mälarenergi i ett pressmeddelande.

Mälarenergi fasar ut användningen av kol och olja och ställer om till bara förnybara och återvunna bränslen. Mälarenergi fasar ut användningen av kol och olja och ställer om till bara förnybara och återvunna bränslen.

Investering på 1,7 miljarder kronor

Den 2 februari 2017 beslutade kommunfullmäktige i Västerås att bygga Block 7, i december 2019 var alla delar av anläggningen i drift. Den nya pannan med tillhörande turbin och generator för elproduktion är en investering på 1,7 miljarder kronor. Läs mer om Block 7 och Mälarenergis utfasning av kol och olja och omställning till bara förnybara och återvunna bränslen på Mälarenergis blogg. [länk].

Mer om Mälarenergi

Mälarenergi är ett infraserviceföretag som består av 750 medarbetare. Vi finns nära kunderna i Mälardalen och till dem levererar vi el, värme, vatten, kyla samt snabba kommunikationslösningar med tillhörande tjänster. Vi erbjuder energieffektiviseringstjänster till företagskunder i regionen och säljer dessutom el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka tre miljarder kronor.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy