Alla ämnen
Biovärme

Neovas energiverksamhet läggs i nya bolaget Nevel

Vapo har flyttat värme- och energiverksamheten vid Neova till det nya bolaget Nevel medan Neova fortsätter att fokusera på torvproduktion och försäljning.

Finska Vapo Group bildar ett nytt företag med fokus på avancerade industriella och kommunala infrastrukturlösningar – Nevel. Det nya bolaget är resultatet av en omstrukturering av Vapos energidivision, i linje med koncernens strategi.

Internationellt energibolag

Nevel blir ett internationellt företag med verksamhet i Finland, Sverige och Estland. Nevel ska svara upp mot marknadens behov av avancerade industriella och kommunala infrastrukturlösningar. Det nya företaget driver mer än 150 energiproduktionsanläggningar och 40 fjärrvärmenät.

Digital transformation

– Många kommuner måste idag hantera en åldrande infrastruktur i kombination med en utmanande finansiell situation, medan industriföretag söker vägar för att öka sin konkurrenskraft. Affärsklimatet blir ständigt mer komplext och krävande. Vi vill hjälpa våra kunder inom den kommunala sektorn och industriföretag att ta sina infrastrukturlösningar och service till nästa nivå, tillsammans med oss, säger Peter Bäckström, Country Director på Nevel.

– Vår passion är att driva på den digitala transformationen så att våra kunder kan bli vinnare i den fjärde industriella revolutionen som vi nu genomgår. Vi arbetar mot en koldioxidneutral framtid genom att investera i förnybar energi och skapa hållbara förändringsplaner tillsammans med våra kunder, fortsätter Bäckström.

Nevel driver mer än 150 energiproduktionsanläggningar och 40 fjärrvärmenät. Nevel driver mer än 150 energiproduktionsanläggningar och 40 fjärrvärmenät.

Om Nevel

Nevel producerar, via sina 150 energiproduktionsanläggningar och över 40 fjärrvärmenät, mer än 1,6 TWh energi per år. Företaget sysselsätter 125 personer i Finland, Sverige och Estland. Företagets omsättning är 100 miljoner Euro. Nevel är helägt av finska Vapo Group.

Mer information i Vapo Groups pressrelease

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy