Alla ämnen
Biovärme

Nevel förvärvar två fjärrvärmenät från Orust kommun

Nevel har förvärvat två fjärrvärmenät av Orust kommun på den svenska västkusten. Fjärrvärmeanläggningarna ligger i Henån och Ellös, med en nuvarande produktion av 9 GWh per år.

Kunderna är främst kommunala verksamheter såsom kontor, skolor och bibliotek, men även fastighetsbolag, industriföretag och privata bostäder. I anläggningarna ingår också solpaneler som genererar cirka 300 MWh per år. Överlåtelsen trädde i kraft 2020-08-03.

Peter Bäckström, Country Director på Nevel.
Peter Bäckström, Country Director på Nevel. Peter Bäckström, Country Director på Nevel.

Tillgänglighet till värme

– De viktigaste kriterierna för Orust kommun vid valet av partner var tillgänglighet till värme, hållbarhetsstandarder och bra kundservice. Nevel har goda meriter när det gäller drift av fjärrvärmenät och expertis inom förnybar energi för kommunala och industriella verksamheter. Vi har en lång relation med Nevel och är glada över fördelarna som samarbetet bidrar med till vårt samhälle, säger Björn Martinsson, chef affärsdrivande verksamhet på Orust kommun.

Känner anläggningarna

Nevel har ansvarat för drift och underhåll av de aktuella fjärrvärmenäten i över fyra år och känner till anläggningarna mycket väl. Med sin långa erfarenhet och kompetens inom fjärrvärme äger företaget mer än 40 fjärrvärmenät, varav 17 finns runt om i Sverige. Med Nevel som leverantör får kunderna tillgång till kundservice, e-fakturor och nyhetsbrev, samt fjärrvärmeportalen med fakturahistorik och information om aktuell och tidigare energianvändning.

Digitalisering av anläggningar

– Vi är mycket glada för att Orust kommun har visat förtroende för oss som ny ägare av anläggningarna. Med vår erfarenhet och expertis kan vi fortsätta att energieffektivisera driften och även uppnå ekonomiska skalfördelar. Vi tittar också på möjligheten att digitalisera anläggningarna för att ytterligare säkerställa distributionen av förnybar och miljövänlig fjärrvärme, till ett konkurrenskraftigt pris, säger Peter Bäckström, Country Director på Nevel.

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy