Alla ämnen
Karriär

Nu söker Svebio en Näringspolitisk chef!

Nu söker Svebio en Näringspolitisk chef!

Svebio är en branschorganisation som arbetar för att främja bioenergiproduktion och -användning på ett ekonomiskt och miljömässigt hållbart sätt.

Svebio har närmare 300 medlemmar och drygt tio anställda vid sitt kansli i Stockholm. Vi bedriver näringspolitik och projektverksamhet, arrangerar konferenser och ger ut två tidningar och ett nyhetsbrev. Verksamheten är både svensk och internationell och vi har ambitionen att aktivt och synligt delta i samhällsdebatten. Hos oss blir du en del av en spännande verksamhet inom ett område där det händer mycket och där varje medarbetare har en viktig roll. Vi ser nu behov av att stärka upp vår organisation för Svebios påverkansarbete. Svebio är även medlem i den europeiska bioenergiföreningen Bioenergy Europe.

Din roll:

  • Arbetet innebär ett huvudansvar för att utveckla och driva Svebios näringspolitiska verksamhet, samt att bevaka, påverka och delta aktivt i beslutsprocesser som avgör villkoren för bioenergin i Sverige och EU. Detta arbete bedrivs i samverkan med VD, övriga medarbetare samt våra medlemsföretag.
  • Arbetet innefattar att besvara remisser, att delta i nationella och EU-konsultationer, att läsa, analysera och ha synpunkter på utredningar och rapporter, att skriva nyhetsbrev och debattartiklar, att författa underlag och egna rapporter samt att delta i Svebios konferensplanering mm.
  • Arbetet planeras att intensifieras med tydligare syfte att nå ut till relevanta målgrupper och allmänhet. För detta ser vi behov av ett strukturerat arbete med målgruppsanalyser, uppföljning och utökade samarbeten.
  • Erfarenhet av liknande arbete inom myndigheter, intresseorganisationer eller företag är meriterande.
  • God kommunikativ förmåga och vana att även kommunicera på engelska samt relevant akademisk bakgrund är ett villkor för att klara arbetsuppgifterna. EU-erfarenhet är positivt.

Vem söker vi?

Vi söker en ansvarstagande, prestigelös och strukturerad person med intresse, driv och kompetens för att utveckla Svebios verksamhet inom påverkansarbetet.

Du bör ha god kapacitet att skriva, läsa, förstå och analysera vetenskapliga rapporter och remisser för att kunna besluta och förmedla en uppfattning i linje med Svebios värderingar och ståndpunkter. Det är viktigt med god kommunikativ förmåga och förmåga att föreslå konstruktiva lösningar. Du kommer även att ha ansvar för planering och strategier på det näringspolitiska området, varför erfarenhet och personligt ledarskap är viktiga egenskaper.

Övrigt

Arbetsplatsen är förlagd till Svebios kansli på Kammakargatan 22, inte långt från Hötorget i Stockholm. På Svebios kansli finns även redaktionerna för tidningarna Bioenergi och Bioenergy International samt Pelletsförbundets kansli. Arbetsplatsen erbjuder en unik möjlighet att få kunskaper och kontakter i en snabbt växande bransch som verkar för ett förnybart och fossilfritt samhälle.

Är du intresserad?

Vill du vara med och ta en ledande roll i utvecklingen av vår verksamhet? Berätta i din ansökan varför du tänker att Svebio kan vara rätt arbetsplats för dig. Sista ansökningsdag är 27 oktober men vi ser gärna att du ansöker så snart som möjligt. Ansökan mailas till anna.torner@svebio.se.

Vill du veta mer?

Frågor om tjänsten ställs till VD på Svebio Anna Törner på mejl eller telefon: 070-298 69 36.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy