Alla ämnen
Bränslehantering

Ny robust lösning för virkeshantering från C3C

Den nya lösningen sparar tid, bränsle och maskinslitage och ger en bättre arbetsmiljö för maskinförarna på plats.

C3C Engineering AB lanserar nu en ny lösning med virkesblock och virkesstöd för kostnadseffektiv virkeshantering i sortimentet. Nu finns stora möjligheter att att välja  en lösning som motverkar sidoförskjutningar från transportband och därmed minskar tiden för manuell hantering av stockar.

Nyheter för effektiv virkeshantering!. Virkesblock och virkesstöd från C3C Blocksystem®
Virkesblock och virkesstöd från C3C Blocksystem® Nyheter för effektiv virkeshantering!. Virkesblock och virkesstöd från C3C Blocksystem®

– Våra lösningar för virkeshantering finns i två olika varianter och är framtagna i specialarmerad betong för att klara både daglig nötning och stora påfrestningar. De ger en optimerad lagerhållning, kan användas tillsammans eller var för sig och är lätta att anpassa efter befintlig yta, säger Mats Persson, projektledare på C3C.

Ingjutna kulankare-och/eller gaffelursparingar gör det enkelt för anläggningarna att själva flytta eller bygga om blocken. Något som är viktigt när verksamheter ändras över tid.

Besparing i tid, bränsle och slitage på maskinerna

En av de anläggningar som redan valt att satsa på virkesblock är Bennsäters Sågverk där maskinförare Jörgen Johansson arbetar.

Med de nya virkesblocken lägger sig stockarna på plats direkt. Nu är
det bara att hämta och lägga upp för sågning” berättar han och är nöjd med den levererade lösningen.

Med denna lösning har anläggningen nu en bättre arbetsmiljö och man räknar med en besparing i tid, bränsle och slitage på maskinerna. Robust, flexibelt och kostnadseffektivt avslutar Mats Persson.

Maskinförare Jörgen Johansson
Maskinförare Jörgen Johansson Maskinförare Jörgen Johansson

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy