Alla ämnen
Pellets

Ökande intresse från massa- och pelletsindustrin för att använda Biofuel Analyzer

Ökande intresse från massa- och pelletsindustrin för att använda Biofuel Analyzer

Mantex tillverkar fem Biofuel Analyzer efter ökat intresse från massa- och pelletsindustrin

Mantex AB har beslutat att tillverka fem Biofuel Analyzer mot lager för försäljning och samtidigt intensifiera marknadsföringen av produkten. Beslutet tas mot bakgrund av det ökande intresset från massa- och pelletsindustrin för att använda Biofuel Analyzer för att mäta fukthalten i sågverksflis.

Leverans till Waggeryd Cell under juli

Mantex Biofuel Analyzer har utvecklats för att möta bioenergibranschens växande behov av att effektivt kunna mäta fukt- och askhalt samt energiinnehåll i biomassa och sedan i vintras pågår fälttester av produkten tillsammans med kraftvärmeverk. Redan nu klarar dock Biofuel Analyzer med hög noggrannhet att mäta fukthalt i träflis vilket i mars i år ledde fram till att Waggeryd Cell lade den första kommersiella beställningen på en Biofuel Analyzer, något som Mantex tidigare kommunicerat. Leveransen till Waggeryd Cell kommer att ske under juli i år och följer på en period av tester med referensmätningar i laboratorium samt interna tester som alla resulterat i en verifierat hög mätnoggrannhet.

Våra tester har tydligt visat att vår Biofuel Analyzer är tillräckligt stabil för industriella miljöer och att den med god marginal klarar de krav som kunder ställer avseende mätning av fukthalt i träflis”, säger Mantex vd Max Gerger.

Massa- och pelletsindustrin har behov av att snabbt och effektivt kunna mäta fukthalten i sågverksflis för att därigenom kunna kvalitétsbestämma och prissätta inköpt flis. Genom analys med Mantex Biofuel Analyzer erhålls korrekta värden för varje inleverans inom bara några minuter, till skillnad från de manuella och tidskrävande konventionella mätmetoder som används i branschen idag.

Tillräckligt stort intresse för att öka tillverkningen

Mantex har inlett diskussioner med ett antal kunder och ser ett tillräckligt stort intresse för att nu tillverka fler Biofuel Analyzer av denna typ till lager, så att utrustningen vid beställning snabbt kan levereras till kund. Samtidigt intensifierar Mantex sitt marknadsarbete mot massa- och pelletsindustrin kring produkten. Tillverkningen kommer att ske hos Mantex tillverkningspartner Högbloms i Vallentuna och maskinerna beräknas vara färdiga för leverans under hösten.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy