Alla ämnen
Karriär

Övik Energi söker ny vd

Övik Energi söker ny vd
Kristina Säfsten, vd för Övik Energi, lämnar uppdraget 31 maj 2023.

Bolagets nuvarande vd Kristina Säfsten har axlat rollen sedan 2009 och meddelar nu att hon kommer avgå i maj 2023.

Kristina Säfsten meddelar redan nu att hon planerar att avgå som vd till sommaren. Detta för att bolaget ska få tid på sig att finna en ny vd.

Rekryteringsprocessen för att hitta en ny vd är påbörjad, meddelar Övik Energi, som väntas kunna presentera en ny vd kring årsskiftet.

– Det har varit otroligt spännande, utvecklande och utmanande år med stundtals hårt arbete. Jag är stolt över vad vi som ett litet energibolag genomfört. Det finns en kraft och stor vilja hos medarbetarna på Övik Energi och jag vill rikta ett stort tack till dem, Kristina Säfsten och fortsätter:

– Nu ser jag fram emot att med start sommaren 2023 få mer tid till annat än arbete. Men det är inte osannolikt att jag till viss del kan komma att jobba ifall min kompetens efterfrågas och uppdraget känns lockande, säger Kristina Säfsten.

År av sund ekonomi

Clas Engström, ordförande för Övik Energi, ser tillbaka på ett framgångsrikt arbete som resulterat i utvecklade kunderbjudanden och en stabil, sund ekonomi.

– Styrelsen vill tacka Kristina för att hon med ett mycket gott ledarskap fört bolaget genom både tuffa och gynnsamma perioder. Det gör att Övik Energi nu är väl rustat inför framtiden. Förutom ekonomin är den stärkta kundnöjdheten hos fjärrvärme-, el- och fiberkunder, ett kvitto på det framgångsrika arbete som Kristina och hela Övik Energi bedrivit, säger han.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy