Alla ämnen
Karriär

Paper Province välkomnar Matilda Iverlund som ny vd

Paper Province välkomnar Matilda Iverlund som ny vd
Matilda Iverlund. Foto:Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund som ny vd. Med stort driv och erfarenhet från skogsindustrin ser Matilda fram emot att leda Paper Province och skogsbranschen in i framtiden.

– Vi är mycket nöjda att ha landat i rekryteringen av Matilda Iverlund efter en omfattande och gedigen sök- och urvalsprocess. Hon har en förmåga att omvandla idéer till konkreta initiativ och besitter ett starkt samhällsengagemang, som vi tror kommer att passa perfekt i vd-rollen, säger Anders Brolin, ordförande för Paper Province styrelse.

Matilda Iverlund kommer närmast från Billerud där hon jobbat med starten av världens modernaste kartongmaskin, KM7. I dag ansvarar hon för ett programkontor i ett transformationsprogram med fokus på den nordamerikanska kartongmarknaden. Tidigare har hon arbetat på bland annat Svenska Kraftnät och Lantmäteriet. Nu kliver hon in i rollen som vd för världens ledande näringslivskluster med fokus på skogen.

– Paper Province jobbar med många viktiga frågor där skogen har en central roll, både på kort och lång sikt. Jag ser fram emot att få utforska dessa möjligheter och lära känna medlemsföretagen och personalen. Det ska också bli spännande att sätta kursen framåt och säkra hur vi som kluster kan göra störst samhällsnytta, säger Matilda Iverlund.

Rötterna i Värmland

Matilda Iverlund är utbildad civilingenjör vid Kungliga Tekniska Högskolan och har bott i Stockholm under flera år. Rötterna har hon däremot i Värmland. Hon är uppväxt i Arvika och är i dag bosatt i Karlstad, där Paper Province har sitt kontor och hennes nya arbetsplats är placerad. Hon är engagerad i samhällsfrågor som rör hållbarhet, fritid och rörelse, bland annat som förtroendevald i Karlstads kommuns kultur- och fritidsnämnd.

– Med sin gedigna erfarenhet och förmåga att leda och utveckla verksamheter, i såväl privat som offentlig sektor, kommer Matilda att spela en central roll i att stärka Paper Province position som en föregångare inom den cirkulära bioekonomin. I år fyller klustret 25 år och Matilda får börja det nya jobbet med att fira det tillsammans med personalen och medlemsföretagen, säger Anders Brolin.

Paper Province 130 medlemsföretag arbetar tillsammans med klustrets övriga intressenter såsom regioner, kommuner och akademi, för att ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen. Matilda Iverlunds tydliga koppling till branschen tror Anders Brolin och resten av styrelsen ger henne en bra utgångspunkt för att ta denna samverkan till nästa nivå.

Matilda Iverlund börjar sin nya tjänst 20 maj 2024 och tar över vd-posten efter Sandra Sundbäck, som gick vidare till nya utmaningar vid årsskiftet.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy