Alla ämnen
Karriär

Polhem Infra rekryterar Johan Skoglund till ny ordförande

Johan Skoglund har utsetts till styrelseordförande för Polhem Infra. Han tillträder den 10 september 2020 och efterträder Per-Håkan Westin som varit Polhem Infras ordförande sedan bildandet av bolaget i början av 2019. Johan är idag koncernchef och VD för JM, en av marknadens största bostadsbyggare, och ledamot i styrelsen för Svenskt Näringsliv.

Johan Skoglund har lång erfarenhet av investeringstung verksamhet vilket kommer bli mycket viktig när Polhem Infra nu går in i nästa skede eller fas i bolagets utveckling. Johan önskas varmt välkommen till Polhem Infra styrelse.

Johan skoglund
Johan Skoglund har utsetts till styrelseordförande för Polhem Infra. Johan Skoglund har utsetts till styrelseordförande för Polhem Infra.

Fjärrvärme och vindkraft

Per-Håkan Westin har förtjänstfullt lett styrelsen genom uppstarten av bolaget och avgår nu ur styrelsen på egen begäran efter det att uppbyggnadsfasen är genomförd enligt plan. Ett antal nyckelrekryteringar har gjorts för bolaget och en etablerad organisation är på plats. De första investeringarna har genomförts inom fjärrvärme och vindkraft. I november 2019 blev Polhem Infra delägare i Solör Bioenergi och i april 2020 investerade Polhem Infra i vindkraftparken Skaftåsen i Härjedalen

Positiv kraft

Polhem Infra är ett direktinvesteringsbolag med fokus på samhällsnödvändig infrastruktur. Uppdraget är att vara en positiv kraft i omställningen mot ett hållbart samhälle för att på så sätt generera tillväxt och avkastning till det svenska pensionssystemet idag och i framtiden. Polhem Infra är en mycket långsiktig aktör med fokus på att äga och utveckla infrastruktur, gärna i partnerskap med andra ägare. Bolaget grundat gemensamt 2019 av AP-fonderna AP1, AP3 och AP4.

Polhem Infra

Polhem Infra är ett investeringsbolag, grundat gemensamt 2019 av AP-fonderna AP1, AP3 och AP4. Bolaget fokuserar på direktinvesteringar i onoterade svenska verksamheter som bedriver eller tillhandahåller samhällsnyttiga tjänster och tillgångar såsom exempelvis förnyelsebar kraftproduktion, energilagring, energidistribution och digital infrastruktur. Polhem Infras mål är att vara en prioriterad partner för både offentliga och privata aktörer som investerar i och förvaltar tillgångar inom infrastruktur och som har fokus på hållbar samhällsutveckling – socialt, miljömässigt och ekonomiskt.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy