Alla ämnen
Pellets

Rekordsnabb nystart för produktion av pellets vid Loarp Energi

Den 14 mars startade pelletsproduktionen igen på Loarp efter branden den 3 januari.

– Den omfattande branden i januari medförde ett totalt produktionsstopp. Vårt fokus var från första stund var att komma igång med produktionen så snabbt som möjligt, säger Petter Krantz, vd på Loarp Energi. Vi är därför extra glada, mycket lättade och mäkta stolta över att kunna informera om vår nystart efter drygt två månaders stillestånd. Nu reser vi oss bokstavligen ur askan, starkare och också ännu lite bättre än tidigare. Att pressen och vår bulkbil rullar igen gör att vi kan hjälpa alla de kunder som har varit oss lojala och väntat in oss i en tid av ihållande kallt väder.

Den nya produktionen på Loarp bygger på en permanent prefab-lösning framtagen av företaget Rematec i Tyskland.
Den nya produktionen på Loarp bygger på en permanent prefab-lösning framtagen av företaget Rematec i Tyskland. Den nya produktionen på Loarp bygger på en permanent prefab-lösning framtagen av företaget Rematec i Tyskland.

Den 14 mars tio veckor efter branden var produktionen av pellets igång igen på Loarp. En rekordsnabb återstart efter en brand i en pelletsfabrik.

Prefab-lösning

Den nya produktionen på Loarp bygger på en permanent prefab-lösning framtagen av företaget Rematec i Tyskland med en press från Salamtec med kapacitet 3,5 ton per timme. Lösningen är ett samarbete mellan företagen Rematec (Tyskland), Procon (Estland) och Salmatec (Tyskland).

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy