Alla ämnen
Biovärme

Saxlund levererar pelletscentral på 4 MW till Kiruna Kommun

Saxlund Groups ABs dotterbolag, Saxlund International Holding AB, har den 3 juli erhållit tilldelningsbeslut från Kiruna Kommun för leverans av en transportabel värmecentral med ett kontraktsvärde på ca 12 MSEK

Saxlund ska leverera en transportabel värmecentral för pellets med en effekt på 4 MW med erforderlig kringutrustning. Leverans kommer att ske under vintern 2019/2020. Kiruna kommun har möjlighet att avropa 3 stycken anläggningar ytterligare. Saxlund vann upphandlingen i konkurrens med 8 andra leverantörer. Kontrakt kommer att tecknas efter att överklagandeperioden, som är standard vid offentliga upphandlingar, går ut om ca 2 veckor.

Tuff konkurrens

-Saxlund är oerhört glada att få ett så stort förtroende av Kiruna Kommun. Saxlunds transportabla värmecentral är väldigt flexibel och till Kiruna är den designad för att använda pellets som bränsle. De senaste leveranserna har värmecentralen varit designade för flis. Väldigt kul att Saxlund vinner upphandlingen i så tuff konkurrens, det visar att vi har en väldigt bra produkt som kunderna är nöjda med, säger Stefan Wallerman, VD för Saxlund Group AB.

Stefan Wallerman, Saxlund Group
Stefan Wallerman, Saxlund Group Stefan Wallerman, Saxlund Group

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy