Alla ämnen
Biovärme

Saxlund Sweden AB tecknar kontrakt till värde av ca 7,5 MSEK

Saxlund Group AB, dotterbolag Hotab Biosystem AB har den 4 april 2018 tecknat kontrakt med Neova AB för leverans av ytterligare en anläggning till Gimo.

– Det är en leverans av komplett energicentraler till Neovas anläggningar i Gimo. Neova kommer att bygga ut ytterligare i Gimo då det finns ett större behov av värmeleverans än tidigare. Leveransen kommer att ske under sommaren och det är återigen leverans av vår anläggning som kommer att tillverkas i vår verkstad i Kristianstad. Den här anläggningen kommer att vara integrerad på materialhanteringssidan med den anläggningen som vi kommer leverera till Gimo under våren.

Neova är en mycket viktig kund till oss och vi för i dagsläget diskussioner om fler liknande anläggningar, säger Stefan Wallerman, VD Saxlund Group AB.

Hotab Biosystem blev Saxlund Sweden

I februari 2018 blev Saxlund Group ABs svenska dotterbolag Hotab Biosystem AB, Saxlund Sweden AB. Detta som ett led i det kostnads- och effektiviseringsprogram som pågår i den svenska verksamheten

– Vi slår samman de två svenska dotterbolagen Saxlund International AB och Hotab Biosystem AB och bildar Saxlund Sweden AB. Detta för att effektivisera verksamheten och få in all personal under ett gemensamt tak. Det kommer att minska administrationskostnaderna för de svenska bolagen men framförallt ge våra kunder och leverantörer ett bolag att arbeta med. Vi är helt övertygade om att det också underlättar för vår egen personal som slipper göra en massa dubbelarbete. Namnbytet harmoniserar även väl med våra utländska dotterbolag, Saxlund i England och Tyskland, säger Stefan Wallerman, VD Saxlund Group AB.

– Varumärket Hotab kommer att leva kvar inom koncernen och vi kommer framförallt att fortsätta att leverera transportabla bioenergianläggningar och mindre bioenergianläggningar under varumärket Hotab. Vi har en stark tro på de produkter som ligger under Hotab-varumärket och vi ser en stor potential på marknaden för våra transportabla lösningar. De senaste månadernas affärer med Neova visar att vi har gjort rätt i att investera i den teknologin, säger Stefan Wallerman, VD Saxlund Group AB.

Bild, Saxlund Sweden
Bild, Saxlund Sweden Bild, Saxlund Sweden

Läs mer om Hotabs leveranser till Neova

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy