Alla ämnen
Teknik & Utrustning

Saxlunds tecknar två kontrakt för materialhantering i Tyskland till värde av 33,7 miljoner kronor

Saxlund Groups dotterbolag, Saxlund International Gmbh, har tecknat två separata kontrakt med Martin GmbH och Küttner Martin GmbH  för leverans av materialhanteringsutrustning för inmatning av avloppsslam till förbränning.

Saxlund kommer leverera ett system för materialhantering som till större delen består av Saxlunds unika pump för transport av rötslam. Totalt kommer fyra pumpar levereras tillsammans med silos för förvaring. Vanligtvis brukar den här typen av anläggning levereras av Saxlund till vattenreningsverk.

Återvinning av fosfor

Tyskland har antagit en lag rörande fosforåtervinning från avloppsslam som kommer att öka antalet anläggningar där avloppsslam ska förbrännas, vilket kommer öppna upp för fler leveranser av Saxlunds materilhanteringsutrustning.

– Saxlund är stolta och glada för de två kontrakten och tycker det ska bli spännande att få arbeta med Martin och Küttner Martin. Küttner och Martin har bildat ett JV, Küttner Martin GmbH, för att driva projekt för förbränning av avloppsslam och därför känns det extra kul att ett specialistbolag valt våra produkter. Vi ser det som en stämpel för den höga kvalité som Saxlunds produkter håller. Kärnan i Saxlunds leverans är Saxlunds unika pump för avloppsslam, säger Remo Schulz, CEO Saxlund International GmbH.

Förbränning av avloppsslam

– Jättespännande projekt och oerhört kul att få förtroendet av Martin och Küttner Martin att få vara med och leverera till dessa två prestigeprojekt. Saxlund har en unik produkt i vår pump för slam, egen design och konstruktion, som ger möjligheten till att få vara med och levererar till projekt för förbränning av avloppsslam, säger Stefan Wallerman, vd Saxlund Group AB.

Saxlund i korthet
Saxlund Group AB, är genom dotterbolagen Saxlund i Tyskland, England och Sverige en komplett leverantör av teknik i hela värdekedjan för svenska och europeiska industri- och kraftvärmeföretag – teknisk konsultation, anläggningar, service och reservdelar inom bioenergi, materialhantering och industriell miljövård. Kunderna finns bland svenska och europeiska industri- och kraftvärmeföretag.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy