Alla ämnen
Pellets

SCA ska leverera pellets från Moelvens nya pelletsfabrik i Sokna

Moelven och SCA har tecknat ett samarbetsavtal avseende leverans av pellets från Moelvens nya fabrik som tas i drift i höst. Avtalet innebär att SCA har säkrat ett långsiktigt, exklusivt leveransavtal för hela produktionsvolymen, 80 000 ton per år, från Moelvens pelletsfabrik i Sokna, åtta mil nordväst om Oslo.

– Det här är ett stort avtal för nystartade Moelvens Pellets och vi är stolta över att bli leverantör till en erfaren aktör som SCA. Avtalet är ett bevis på att vår energieffektiva och innovativa satsning i pelletsmarknaden kom i rätt tid, säger Lars Storslett, direktör för Moelvens Pellets AS.

SCA ska leverera pellets från Moelvens Pellets fabrik i Sokna.
SCA ska leverera pellets från Moelvens Pellets fabrik i Sokna. SCA ska leverera pellets från Moelvens Pellets fabrik i Sokna.

Ökad efterfrågan på pellets

SCA växer inom förnybar energi och har ett ökat behov av bland annat träpellets.
– Jag ser fram emot samarbetet med Moeleven och är glad över att vi fått förtroendet att föra denna stora volym av kvalitetspellets till marknaden, säger Stefan Rönnqvist, SCAs chef bioenergi. Vi ser ett ökat behov av biobränslen i takt med att omställningen fortsätter mot ett hållbart samhälle inom alla sektorer, inte minst transporter. SCA och Moelven kan tillsammans bidra till en positiv utveckling inom förnybar energi.

 

Om Moelven

Moelven är en skandinavisk industrikoncern som producerar byggvaror och system för byggbranschen. Våra råvaror är hållbar gran och furu som vi både säljer vidare för bearbetning i andra branscher och använder i våra egna produkter. Vi producerar allt du behöver av trävaror för ditt hus, virke till industrin, limträ, byggmoduler, flexibla kontorslösningar, flis och bioenergi.

 

Om SCA

SCA är Europas största privata skogsägare med 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har SCA byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från egna och andras skogar. SCA erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy