Alla ämnen
Pellets

Scandbio avvecklar verksamheten i Vaggeryd

Scandbio inleder idag en process för att upphöra med verksamheten i Vaggeryd. Enheten har 14 medarbetare och producerar pellets i bulk och säck. Anläggningen har de senaste åren producerat pellets för den svenska och danska marknaden.

Produktionen kommer att flyttas till bolagets övriga anläggningar i södra Sverige. Personalen vid anläggningen i Vaggeryd informerades idag.

–Det är ett tråkigt besked att behöva ge till alla våra medarbetare i Vaggeryd, säger Daniel Andoff, Tf VD Scandbio.

Marknadsförutsättningarna kräver konsolidering av verksamheten för att bibehålla konkurrenskraften som ledande pelletsproducent i Skandinavien.

–Förändringen kommer inte att påverka vare sig leveranser till våra kunder eller affärsrelationen till våra leverantörer, säger Daniel Andoff.

Pelletsfabriken i Vaggeryd tillverkar pellets i bulk och säck. Idag tillverkas ca 115 000 ton pellets/år i fem pelletspressar.
Pelletsfabriken i Vaggeryd tillverkar pellets i bulk och säck. Idag tillverkas ca 115 000 ton pellets/år i fem pelletspressar. Pelletsfabriken i Vaggeryd tillverkar pellets i bulk och säck. Idag tillverkas ca 115 000 ton pellets/år i fem pelletspressar.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy