Alla ämnen
Pellets

Scandbio går med i Fossilfritt Sverige

Bioenergiföretaget Scandbio har gått med i regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige.

– Vi levererar nyckeln i klimatomställningen – förnybar energi. Samtidigt arbetar vi för att minimera vår egen miljöpåverkan, säger Peter Granborn vd för Scandbio.

Scandbio går med i Fossilfritt Sverige.
Fossilfritt Sverige startades som ett initiativ av regeringen inför klimatmötet i Paris 2015 Scandbio går med i Fossilfritt Sverige.

Fossilfritt Sverige arbetar för att påskynda klimatomställningen, inte bara för att det är möjligt utan också för att det är ekonomiskt lönsamt. Nätverket tar fram konkreta utmaningar för företag, branscher och sektorer som skyndar på utsläppsminskningen av klimatpåverkande gaser. Det vill Scandbio både dra nytta av och bidra till.

Minimerar egen miljöpåverkan

– Scandbio arbetar för en hållbar utveckling och för att minimera vår egen miljöpåverkan. Vid tillverkning av trädbränslen är belastningen på miljön liten, men den går ändå att minska. Vi tror att medlemskapet i Fossilfritt Sverige kan hjälpa oss att snabbare minska vår klimatpåverkan, säger Peter Granborn.

Fossilfritt Sverige startades som ett initiativ av regeringen inför klimatmötet i Paris 2015 med målet att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

– Förnybar energi är nyckeln i klimatomställningen. Scandbio gör träpellets av restprodukter från svensk skog. Det är en långsiktigt hållbar energilösning, säger Peter Granborn.

Scandbio och alla andra medlemmar i Fossilfritt Sverige har skrivit under initiativets deklaration
1. Världen behöver bli fossilfri. Vi ser positivt på att Sverige går före med ambitionen att bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.
2. Våra verksamheter ska bidra. Vi kan visa upp hur våra egna utsläpp ser ut idag och har tydliga mål för våra utsläppsminskningar.
3. Vi utmanar andra, i Sverige och i världen. Vi välkomnar våra motsvarigheter att ansluta sig, göra egna insatser och att utmana sig själva och oss.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy