Alla ämnen
Pellets

Scandbio växlar upp: Investeringar genomförda i Malmbäck och planerad försäljning av Vaggeryd

I maj 2019 togs beslutet att avveckla pelletsproduktionen i Vaggeryd samt att investera i verksamheten i Malmbäck. Efter ett drygt år har projektet genomförts och fabriken i Malmbäck står nu väl rustad för att möta framtiden.

Scandbio Malmbäck tillverkar värmepellets i bulk och säck, stallpellets, kattpellets och träpulver. Produktionskapaciteten är ca 115 000 ton/år. Fabrikschef är Kjell Skiöld
Scandbio Malmbäck tillverkar värmepellets i bulk och säck, stallpellets, kattpellets och träpulver. Produktionskapaciteten är ca 115 000 ton/år. Fabrikschef är Kjell Skiöld

Parallellt med de genomförda investeringarna har olika lösningar undersökts när det gäller framtiden för anläggningen i Vaggeryd vilket har resulterat i ett tecknat avtal om en avyttring.

Befäster sin position på pelletsmarknaden

De nu slutförda investeringarna i Malmbäck innefattar en utökad råvaruplan, ytterligare pelleteringskapacitet (både bränsle- och stallpellets) samt flytt av utrustning för produktion av pellets i storsäck och småsäck. Viss utrustning har även flyttats till övriga anläggningar i Sverige och Lettland för att upprätthålla den totala produktionskapaciteten i koncernen.

– Genom investeringarna i Malmbäck skapar vi förutsättningar för att befästa vår position som en viktig spelare på pelletsmarknaden och hjälpa våra kunder i omställningen till en förnyelsebar energilösning, säger Daniel Andoff, vd på Scandbio AB.

– Ett avtal har tecknats avseende försäljning av anläggningen i Vaggeryd till Vaggeryd Logistikpark AB som enligt planerna kommer att genomföras per den 1:e september avslutar Daniel Andoff.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy