Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Sekabs Ylwa Alwarsdotter på topplista över kvinnor som betytt mest för utvecklingen av bioekonomi

Den internationella bioekonomitidningen Il Bioeconomista hyllade på internationella kvinnodagen de kvinnor som betytt mest för utvecklingen av en bioekonomi. För andra året i rad finns SEKAB:s Ylwa Alwarsdotter med på listan.

– Jag är mycket stolt över att lyftas fram i detta sammanhang. Det är många kvinnor på listan som framgångsrikt har arbetat för att utveckla bioekonomi i världen och för att bryta oljeberoendet, säger Ylwa Alwarsdotter, ansvarig för affärsutveckling på kemi- och etanolföretaget SEKAB.

Ylwa Alwarsdotter, ansvarig för affärsutveckling på kemi- och etanolföretaget SEKAB.
Ylwa Alwarsdotter, ansvarig för affärsutveckling på kemi- och etanolföretaget SEKAB. Ylwa Alwarsdotter, ansvarig för affärsutveckling på kemi- och etanolföretaget SEKAB.

Il Bioeconomista är en internationell webbtidning med bioekonomi som bevakningsområde. Sedan 2015 utser tidningen på internationella kvinnodagen de kvinnor man anser har betytt mest för utvecklingen av en bioekonomi.

Med för andra året

På årets lista finns tolv kvinnor från företag över hela världen, och för andra året i rad är SEKAB:s affärsutvecklingschef Ylwa Alwarsdotter med på listan.

– Ylwa gör ett fantastiskt jobb, inte minst för att få EU att sätta bindande mål för användning av avancerade biobränslen från 2021. Det är en nödvändig förutsättning för att göra transporter fossilfria, säger Tomas Nilsson, vd SEKAB.

På Il Bioeconomistas lista finns även Skogsindustriernas vd Carina Håkansson.

Läs mer
Se hela Il Bioeconomistas lista här.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy