Alla ämnen
Biokraft

Sezgin Kadir blir ny vd för Kraftringen efter Sylvia Michel

Den 1 augusti tillträder Sezgin Kadir som ny vd och koncernchef för Kraftringen efter att Sylvia Michel går i pension till sommaren. Sezgin Kadir kommer senast från en tjänst som finanschef för E.ON Gas Sverige AB.

– Det är en ära att få förtroendet att leda Kraftringen tillsammans med alla engagerade medarbetare och jag är fylld av förväntan. Kraftringens tydliga miljöprofil med fokus på hållbarhet och nya innovationer är helt rätt. Att tillhöra en organisation som främjar regional utveckling och driver samhällsutvecklingen i en positiv riktning har alltid lockat mig säger, Sezgin Kadir.

Den 1 augusti tillträder Sezgin Kadir som ny vd och koncernchef för Kraftringen.
Den 1 augusti tillträder Sezgin Kadir som ny vd och koncernchef för Kraftringen. Den 1 augusti tillträder Sezgin Kadir som ny vd och koncernchef för Kraftringen.

– Med mitt ledarskap vill jag se till att Kraftringen tar nästa steg i sin ambition att vara en ledande regional aktör i södra Sverige som alltid finns nära sina kunder, fortsätter Sezgin Kadir.

Kvalificerade sökande

Under tio månader har Kraftringens styrelse lett ett intensivt arbete för att hitta en efterträdare till Sylvia Michel, som den 1 juni går i pension efter sex år som vd och koncernchef för Kraftringen. Under processen har flera kvalificerade personer intresserat sig för tjänsten.

– Med Sezgin Kadirs breda erfarenheter inom E.ON med flera ledande befattningar är han väl bekant med de utmaningar som energibolagen står inför och vad som krävs för att ställa om till ett hållbart samhälle. Kraftringen står väl rustad för framtiden och vi är övertygade om att Sezgin är rätt person för att leda Kraftringen på den fortsatta resan, säger Ola Persson (MP) styrelseordförande.

Sezgin Kadir bor idag tillsammans med familj i Vintrie och har sedan tidigare en Civilingenjörsexamen med inriktning mot elektroteknik från Lunds Tekniska Högskola. Under de senaste fjorton åren har Sezgin haft flera ledande befattningar inom E.ON både i Sverige och utomlands. Han kommer senast från en tjänst som finanschef för E.ON Gas Sverige AB och innan dess var han affärsområdeschef för E.ONs svenska gasdistributionsverksamhet.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy