Alla ämnen
Pellets

Skånska Loarp Energi avvecklas

Den skånska pelletsproducenten Loarp Energi AB drabbades nyligen av en omfattande brand och svarta siffror till trots, avvecklar nu familjeföretaget sin verksamhet.

– Det här är på inga sätt ett lätt beslut men när alla förutsättningar ligger på bordet är det nu ett faktum, den ekonomiska påfrestningen av två större bränder på alldeles för kort tid gör att vi inte ser något alternativ, säger vd Petter Krantz.

Pelletsproduktionen står still som en konsekvens av branden som troligen orsakades av blixtnedslag i området men med ett befintligt större lager av färdigvara kommer Loarp Energi att fortsätta att leverera pellets under hösten. Avvecklingen av verksamheten är påbörjad och den moderna processanläggningen står nu inför försäljning.

– Vi har redan ett antal intressenter som har flaggat sitt intresse för vår mobila fabriksanläggning och den närmsta tiden får visa hur vi går vidare, säger Petter Krantz.

Loarp Energi startades 2013 och har levererat bränsle- och stallpellets till privat- och företagskunder i Skåne och Danmark. Med ett strategiskt geografiskt läge och den positiva utvecklingen på pelletsmarknaden i ryggen, har det skånska företaget utvecklats positivt sedan start.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy