Alla ämnen
Politik

Skogsindustrierna förstärker inom näringspolitik

Intresset för skogen och skogsnäringen är just nu stort inom både europeisk och svensk politik, inte minst kopplat till klimat- och energifrågor. Därför förstärker Skogsindustrierna sin organisation, enligt ett pressmeddelande.

Mårten Larsson, tidigare chef för den näringspolitiska avdelningen, går in i en ny roll med fokus på internationella skogsfrågor och på att skapa förutsättningar för en hållbar bioekonomi. Ny chef för den näringspolitiska avdelningen är Magnus Berg från Södra.

– Jag kommer att intensifiera arbetet med att öka insikten hos EU:s lagstiftare om hur skogsnäringen kan bidra till att mildra klimatförändringarna. Ju mer förnybart material från skogen som ersätter ändliga, fossila råvaror desto snabbare kommer vi att nå våra klimatmål, säger Mårten Larsson. Frågan är högaktuell mot bakgrund av att EU just nu förhandlar om hur skogsbruk ska integreras i klimat- och energipolitiken.

Magnus Berg kommer senast från Södra där han har varit medlemschef i 15 års tid. Dessförinnan arbetade han som sakkunnig på Näringsdepartementet och innan dess med skogsfrågor på Skogsindustrierna.

– Vi är inne i ett väldigt spännande skede för skogsnäringen och bioekonomin. Politiker och människor i allmänhet har börjat förstå att vi måste ställa om till ett hållbart samhälle och att skogen har en viktig roll att spela. Mot den bakgrunden ser jag verkligen fram emot att få leda Skogsindustriernas näringspolitiska arbete, säger Magnus Berg.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy