Alla ämnen
Hållbart skogsbruk

Södras traineeprogram bland topp 10 mest attraktiva i Sverige

Södras traineeprogram bland topp 10 mest attraktiva i Sverige
Sofia Petersson, ansvarig för Södras traineeprogram

Södra röstades in på plats 10 av landets högskoleingenjörer i en omröstning som genomfördes av Karriärföretagens student och ambassadörsnätverk där de mest attraktiva traineeprogrammen bland Sveriges Karriärföretag utsågs.

Bland Karriärföretagen är det i år 125 företag som erbjuder traineeprogram. När Karriärföretagens student- och ambassadörsnätverk fick rösta fram de mest attraktiva traineeprogrammen hamnade Södras traineeprogram på plats tio bland högskoleingenjörer.

Vi är stolta och glada för att blivit inröstade på denna prestigefyllda lista. I höstas startade vi rekryteringen till vårt traineeprogram och vi märkte att det har var ett stort intresse. Detta är en bekräftelse på att många talanger som är nyutexaminerade eller i början av sin karriär ser Södra som en intressant arbetsgivare där man kan utvecklas och få stöd för sin framtida karriär, säger Sofia Petersson, ansvarig för Södras traineeprogram.

Södras traineeprogram är certifierat av Traineeguiden och startar i mars för 14 trainees. Det kommer att pågå i 18 månader. Deras traineeperiod kommer bestå av fyra huvudområden: ledarskap, verksamhet, strategi samt hälsa och säkerhet.

– På Södra har vi människor i centrum och stort ett fokus på lärande. Därför har vi medvetet utformat vårt traineeprogram på detta sätt för att ge våra trainees bästa förutsättningar för att växa och lära i en miljö präglad av säkerhet och omtanke. Vi tror att det till stor del är programmets utformning, som återspeglar Södras företagskultur, som har gjort vårt traineeprogram så attraktivt, säger Sofia Petersson.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy