Alla ämnen
Biovärme

Sveriges nöjdaste fjärrvärmekunder finns i Jönköping

Jönköping Energi har Sveriges nöjdaste fjärrvärmekunder, både på privat- och företagssidan. Det visar årets nationella kundundersökning inom energibranschen. Jönköping Energi värmer cirka 30 000 hushåll med hushållsavfall och biobränsle från skogen som bränns på kraftvärmeverket på Torsvik.

Svensk Kvalitetsindex (SKI) gör en undersökning för energibranschen varje år. Totalt genomförs drygt 13 000 intervjuer med både privat- och företagskunder över hela Sverige. Årets undersökning visar att kundnöjdheten inom branschen har gått upp från föregående år. En anledning till ökningen kan vara att energibolagen månar mer om sina kunder och att det är enklare att vara kund än tidigare.

Jönköping Energi har Sveriges nöjdaste fjärrvärmekunder, både på privat- och företagssidan. Jönköping Energi har Sveriges nöjdaste fjärrvärmekunder, både på privat- och företagssidan.

– Våra kunder är det absolut viktigaste för oss och vi jobbar ständigt för att förfina kundupplevelsen. Det förstklassiga resultatet visar att vi är på rätt väg. Undersökningen visar att kunderna gillar tydliga varumärken och att bolagen har hög kännedom om kunderna. Det matchar Jönköping Energi väl genom våra kompetenta medarbetare och det är de som gör det möjligt att vi kan få toppbetyg i undersökningen, säger Fridolf Eskilsson, vd för Jönköping Energi.

Fjärrvärmekunder ger toppbetyg

Inom området fjärrvärme har Jönköping Energi de nöjdaste kunderna, både på privat- och företagssidan.
– Fjärrvärmen är en av våra viktigaste produkter och här är vi riktigt bra. Vi har hög leveranssäkerhet och våra kunder får suverän och snabb service av våra servicetekniker. Det är ett klimatpositivt och resurseffektivt sätt att värma upp byggnader som fortsätter utvecklas och verkligen fortfarande har framtiden för sig, säger Fridolf Eskilsson.

Hållbarhetsfrågorna är fortsatt viktiga för våra kunder

8 av 10 kunder anser att energiföretagen bör ta ett större ansvar kring hållbarhetsfrågorna, vilket ställer höga krav på branschen de kommande åren.
– Vi är medvetna om utmaningarna som vi står inför både när det gäller hållbarhetsfrågan och vilken roll vi som lokalt energibolag ska ta i framtiden. Där håller vi på att rusta oss genom att bland annat jobba tillsammans med andra energibolag och partners, och vi har som mål att kunna möta upp våra kunders ökade förväntningar, säger Fridolf Eskilsson.

Lokalproducerad el från biobränsle och avfall

Den el vi producerar motsvarar cirka 40 procnet av elbehovet hos våra kunder. Fördelningen är 82 procent kraftvärme, 14 procent vattenkraft och 4 procent vindkraft.

Fjärrvärme från

Fjärrvärme är varmt vatten i slutet system med rör under marken, som värmer upp fastigheter i Jönköping, Huskvarna och Bankeryd. Vi värmer cirka 30 000 hushåll med hushållsavfall och biobränsle från skogen som bränns på kraftvärmeverket på Torsvik.

Om Svenskt Kvalitetsindex

Undersökningen av energibranschen utförs årligen under oktober/november. Svenskt Kvalitetsindex har en oberoende ställning och den övergripande kundnöjdheten publiceras offentligt.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy