Alla ämnen
Bioolja

Wibax Biofuels har förnyat certifiering för hållbara biobränslen

Wibax Biofuels har förnyat sin certifiering enligt ISCC för hållbart producerade biobränslen, skriver Wibax i ett pressmeddelande.

– Sammantaget innebär detta att det blir enklare för våra kunder att köpa hållbara biobränslen av oss och eftersom ISCC är ett globalt certifieringsorgan så stärker detta vår konkurrenskraft både i Sverige och utomlands, säger David Wiklund, vd för Wibax Biofuels.
– Sammantaget innebär detta att det blir enklare för våra kunder att köpa hållbara biobränslen av oss. Eftersom ISCC är ett globalt certifieringsorgan så stärker detta vår konkurrenskraft både i Sverige och utomlands, säger David Wiklund, vd för Wibax Biofuels. – Sammantaget innebär detta att det blir enklare för våra kunder att köpa hållbara biobränslen av oss och eftersom ISCC är ett globalt certifieringsorgan så stärker detta vår konkurrenskraft både i Sverige och utomlands, säger David Wiklund, vd för Wibax Biofuels.

Framtida energiförsörjning är beroende av en hållbar produktion av biobränslen. Försörjningskedjorna är komplexa och påverkar miljön på olika sätt. Certifiering är ett effektivt sätt att visa på hållbarheten hos biobränslen och biomassa i hela försörjningskedjan. För detta finns den globala certifieringen ISCC (International Sustainability Carbon Certification).

Energi från hållbara energikällor

Denna ISCC certifiering kommer utöver Wibax aktuella hållbarhetsbesked att bestyrka att de bioråvaror och produkter som Wibax köper in och säljer vidare, uppfyller kraven i EU:s direktiv om främjande av användningen av energi från hållbara förnyelsebara energikällor (RED). Certifieringen är utförd av DNV GL.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy