Alla ämnen
Biovärme

​Helene Richmond ny VD för Enertech AB

Helene Richmond har tillträtt som ny VD på Enertech AB och koncernchef för Enertech Group. Helene Richmond är civilingenjör och kommer närmast från SKF i Göteborg, där hon arbetat internationellt i olika ledande befattningar inom försäljning och marknadsstrategi.

– Enertech är ett anrikt och gediget bolag, men det är också ett företag som tänker framåt. Min vision är att vi ska fortsätta driva utvecklingen av olika värmelösningar. Många av våra produkter bidrar aktivt till minskad klimatpåverkan och den efterfrågan kommer bara att öka. Jag ser fram emot att få vara med på den fortsatta resan, säger Helene Richmond.

Välkända varumärken

Enertechs verksamhet finns huvudsakligen i Ljungby, med dotterbolag i flera länder i Europa, och omfattar välkända varumärken som CTC Värmepumpar, Bentone brännare och Osby Parca pannor med flera. Bolaget är en del av NIBE-koncernen sedan 2017.

Målsättningen är att Enertech ska växa långsiktigt med egna varumärken, och fortsätta ha en stark egen produktutveckling och produktion.

Fortsatt tillväxt

– Vi siktar på att utöka erbjudandet av olika värmepumpar både på den svenska och utländska marknaden. Även framöver vill vi vara bäst på marknaden vad gäller robusta, användarvänliga produkter med bästa möjliga kvalitet, säger Helene Richmond.

Helene har varit verksam som styrelseledamot i styrelsen för NIBE Industrier AB sedan 2015.

Om Enertech

Enertech AB är en av Europas ledande tillverkare av värmeprodukter och finns representerat via dotterbolag, återförsäljare och distributörer i ett stort antal länder över hela världen. I Enertech Group ingår dotterbolag i Schweiz, Tyskland, England, Belgien och Norge. All utveckling och tillverkning av företagets produkter sker på huvudkontoret i Ljungby i Småland. Företaget har cirka 250 anställda.

Helene Richmond, VD Enertech AB
Helene Richmond, VD Enertech AB Helene Richmond, VD Enertech AB

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy