Alla ämnen
Karriär

Hon blir Höganäs Energis första vice vd

Hon blir Höganäs Energis första vice vd
Johanna Nordlund axlar rollen som vice vd på Höganäs Energi.

Tillsammans med vd:n ska hon leda den fortsatta utvecklingen av det kommunala energibolaget, med fokus på affärsutveckling och långsiktig lönsamhet i alla affärer.

Johanna Nordlund axlar rollen som vice vd på Höganäs Energi från den 1 juli 2022.

Höganäs Energi har de senaste åren haft en större ökning i antal affärsområden och har också som målsättning att bredda verksamheten ytterligare. Detta gör ledningsarbetet allt mer omfattande och komplext.

– Höganäs Energi växter i både antal affärer och komplexitet. För att få långsiktig lönsamhet i alla delar ser vi behov för en vice vd, som tillsammans med vd:n kan driva företaget framåt, säger Ulf Holmqvist, Styrelseordförande för Höganäs Energi.

Även ansvar för ekonomi

Johanna Nordlund är i dag ekonomichef på Höganäs Energi och Höganäs Energis styrelse anställer henne som vice vd från och med den 1 juli 2022.

I tillägg till den nya rollen som vice vd fortsätter Johanna att ha ansvaret för ekonomi och finans.

– Att det är en kvinna som axlar rollen som vice vd hos oss känns extra bra. Energibranschen har traditionellt varit mansdominerad och vi strävar efter en större mångfald. Vi är övertygade om att Johanna med sin erfarenhet och kompetens kommer att göra ett utmärkt arbete för oss, avslutar Ulf Holmqvist.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy