Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

94 procent biogas i den svenska fordonsgasen

Andelen biogas i fordonsgasen fortsätter att öka. Ny statistik från SCB visar att den förnybara andelen ligger på drygt 94 procent. Även den totala försäljningen av fordonsgas går upp under andra halvåret 2019.

Ny statistik som SCB presenterar visar att andelen biogas i fordonsgasen fortsätter att öka, första halvåret 2019 är den uppe i 94,3 procent. Även den uppåtgående trenden för försäljningen av fordonsgas fortsätter, med en ökning på 5 procent jämfört med andra halvåret 2018 (mätt i energiinnehåll).

– Branschens mål är att vi ska ha 100 procent biogas i fordonsgasen till år 2030. Redan nu närmar vi oss alltså målet, det är givetvis mycket glädjande. På det här området är Sverige världsledande. Det är också väldigt roligt att totalförsäljningen av fordonsgas fortsätter uppåt. Det ser lovande ut inför framtiden säger Maria Malmkvist, vd för Energigas Sverige.

– Biogasen är en viktig pusselbit för att klara transportsektorns klimatutmaning. Men för att nå den fulla potentialen behövs stabila och långsiktiga spelregler för biogas. Här har vi stora förhoppningar på den pågående biogasmarknadsutredningen, säger Maria Malmkvist.

Mer statistik

Räckvidden på biogas med Audi A5 är mellan 40 och 50 mil beroende på trycket i tankstationen.
Räckvidden på biogas med Audi A5 är mellan 40 och 50 mil beroende på trycket i tankstationen. Räckvidden på biogas med Audi A5 är mellan 40 och 50 mil beroende på trycket i tankstationen.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy