Alla ämnen
Vad gör du på jobbet?

Againitys marknadschef: ”Jag kan nu utnämna mig till vinterbadare”

Againitys marknadschef: ”Jag kan nu utnämna mig till vinterbadare”
På bilden: Elin Ledskog.

Följ med i Bioenergitidningens artikelserie "Vad gör du på jobbet?", där vi frågar bioenergiproffsen om deras vardag, dolda talanger och vilka utmaningar de möter i branschen. Och det kanske bästa av allt? De avgör vem vi pratar med härnäst! Näst på tur är Elin Ledskog, marknadschef på Againity.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Variationen! De senaste åren har varit en brokig blandning av att träffa härliga människor på soptippar i Rwanda, slottsmiddag med Kenyas energiminister, industrier i Litauen, bioenergikonferenser och inte minst på de svenska värmeverken, säger Elin Ledskog.

– Det känns riktigt kul att få vara med och etablera ny teknik som bidrar till mer klimatsmart och pålitlig elproduktion – inte minst i rådande energikris.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet för dig?

– Jag är antingen på resande fot till något av Europas värmeverk som fortfarande saknar egen elproduktion, eller i telefonsamtal och Teams-möten med människor på värmebolag som är nyfikna på ORC-turbinen och hur de kan kapa sina elräkningar. En vanlig dag innehåller också löpande avstämningar med mina härliga kollegor i Sverige eller med lokala säljrepresentanter utomlands, menar Elin Ledskog.

Vad har du på ditt bord just nu?

– Jag planerar in höstens besök på värmeverk i Sverige, Norge och Litauen och på årets konferenser inom fjärrvärmesektorn i öst- och Centraleuropa. Samtidigt arbetar jag med rekrytering av både internationella säljrepresentanter och nya medarbetare till vårt växande försäljningsteam på Againitys kontor i Norrköping, säger Elin Ledskog.

Againity
Elin Ledskog har arbetat på Againity sedan 2014.

Vilka är de största utmaningarna inom din bransch just nu?

– Att få igång så mycket förnybar baskraft vi bara kan inför vintern. Många värmebolag har haft fullt upp med elfilter under de senaste åren och inte kommit till skott med egen elproduktion.

– Nu när elpriset nått rekordnivåer vill alla installera på en gång. Än så länge har vi leveransplatser kvar, men allt fler beställningar från östra Europa gör att det fyller på snabbt i verkstaden.

Vilka spännande projekt har ni på gång härnäst?

– Det senaste året har vi etablerat oss på tre nya utländska marknader och nu ser vi fram emot att få leverera de första ORC-turbinerna till Estland, Litauen och Finland, säger Elin Ledskog.

Berätta något vi inte visste om dig!

– Jag kan nu utnämna mig till vinterbadare. Antog förra året utmaningen att bada ute minst en gång i månaden, året om. Inklusive juldoppet i Värmland med minus 12, ishacka och bra adrenalinpåslag. Det var underbart, berättar Elin Ledskog.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy