Alla ämnen
Nordic Pellets Conference

Anmäl dig till Nordic Pellets Conference 2022!

Anmäl dig till Nordic Pellets Conference 2022!
Årets studiebesök sker hos Alverbäck's blommor onsdagen 11 maj. På bilden: Håkan Alverbäck.

Svebio, PelletsFörbundet, tidningen Bioenergi och Bioenergy International välkomnar deltagare, online och på plats, till Nordic Pellets Conference 2022 i Stockholm.

Nordic Pellets Conference kommer att hållas som ett hybridevenemang den 11-12 maj med möjlighet att delta både online och på plats.

Pris för deltagande är rabatterat för medlemmar i Svebio, PelletsFörbundet och/eller medlemmar i Bioenergy Europe och/eller World Bioenergy Association (WBA).

Vi presenterar två av våra talare:

  • Dagsläget i Kanadas pelletsindustri och potential för expansion Nedläggningar av massa- och pappersbruk samt klimatförändring, påverkar skogarnas hälsa och skötsel i Kanada – kan energi vara en del av lösningen? Ökar efterfrågan av pellets på den kanadensiska pelletsmarknaden? Kan bioenergi med avskiljning och lagring av koldioxid (bio-CCS) i Kanada vara en möjlighet för minskade koldioxidutsläpp i Europa?
    Jamie Stephen från TorchLight Bioresources, är strategisk rådgivare  till regeringar, tung industri, energiföretag och producenter av skogs-produkter. Han kommer att presentera läget i Kanada och vara tillgänglig för frågor och diskussion.
  • Energiindustrins inverkan på framtida pelletsmarknader – om energiproduktion med träpellets fortsätter att vara billigare än fossil gas framöver, vilka konsekvenser kan detta få för de europeiska pelletsmarknaderna? Kan nationella och internationella aktörer samarbeta för att säkra försörjningen? Kan/kommer Ørsted att agera för att öka den globala pelletsproduktionen, till exempel genom att förbinda sig till långsiktiga leveransavtal?
    Ställ dina frågor direkt till Marianne Haave McDonald från Ørsted.

NÄR OCH VAR:
Studiebesök: 11 maj 2022
Konferens: 11-12 maj 2022
Konferensmiddag: 11 maj 2022
Plats: IVA Conference Center, Stockholm, Sverige

ANMÄL DIG HÄR!

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy