Alla ämnen
Politik

Giulia Cancian från Bioenergy Europe kommer till Svebio Fuel Market Day

Giulia Cancian, chef för näringspolitik på Bioenergy Europe, kommer den 10 september att ge en aktuell överblick av de viktigaste frågorna som står inför beslut inom EU. Hennes presentation med titeln ”På väg mot koldioxidneutraliet – en utmaning för EUs politiska landskap” kommer att belysa möjligheter och hot för bioenergins utveckling inom EU.

EU siktar på att blir den första klimatneutrala kontinenten och energi och klimatmålen kommer inom kort att revideras. Men även om Kommissionen har erkänt bioenergi som en win-win-lösning för energiproduktion, kvarstår frågan om det innebär att en politik för att främja bioenergi kommer att beslutas och genomföras?

Giulia Cancian
Giulia Cancian, chef för näringspolitik på Bioenergy Europe. Giulia Cancian, chef för näringspolitik på Bioenergy Europe.

Möjligheter och utmaningar

Nuvarande utveckling inom EU-politiken innebär både möjligheter för tillväxt inom bioenergisektorn och utmaningar med ett regelverk för hållbarhet som ständigt förändras.

Inblick och uppdatering

Konferensen Svebio Fuel Market Day ger en bred och djup inblick och uppdatering av marknadsläget med fokus på trädbränslen, biooljor och returbränslen i Östersjöregionen.

Läs mer om Svebio Fuel Market Day

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy