Alla ämnen
Bränslehantering

Green Cargo får fortsatt förtroende att hantera Söderenergis biobränsletransporter

Green Cargo har haft avtal med Söderenergi sedan 2009 och får nu förtroende att hantera Söderenergis transporter av biobränsle från bränsleleverantörer över hela Sverige till deras bränsleterminal i Nykvarn i ytterligare tre år.

Söderenergi väljer att avropa sin option om förlängning med ytterligare 3 år i det nuvarande logistikavtal som finns mellan Söderenergi och Green Cargo för biobränsletransporter, som gäller fram till sommaren 2019. Det förlängda avtalet börjar gälla från augusti 2019 och löper fram till 2022 och omfattar volymer på omkring 100 000 ton biobränslen årligen.

– Tågtransporter i kombination med den goda lagringsmöjligheten av bränslen på terminalen i Nykvarn kommer fortsättningsvis att vara en hörnsten i Söderenergis bränslelogistik. Vi väljer att förlänga samarbetet med Green Cargo som levererat stabila transporter och en löpande utveckling av tågsystemet, säger Olle Ankarling, logistikansvarig på Söderenergi.

Green Cargo har sedan starten utfört transporter i heltåg med mycket god punktlighet och tillförlitlighet för Söderenergi.

Möter kapacitetsbehovet

– Tillsammans med Söderenergi har vi kontinuerligt arbetat med stegvisa anpassningar och utvecklat systemets omfattning. Senaste förändringen var en maximering av tågens lastvolym genom större containers som bättre möter kapacitetsbehovet. Vi är mycket glada och stolta över att Söderenergi väljer att förlänga avtalet redan ett år innan nuvarande avtal går ut och ser fram emot ett fortsatt tätt samarbete, säger Johan Lorensson, säljare på Green Cargo.

Söderenergi ger Green Cargo fortsatt förtroende
Söderenergi ger Green Cargo fortsatt förtroende Söderenergi ger Green Cargo fortsatt förtroende

Om Söderenergi

Söderenergi är fjärde största producent av värme och har ett av Sveriges största biobränsleeldade kraftvärmeverk. De använder återvunna och förnyelsebara bränslen till drygt 99 %. De omvandlar utsorterat avfall till energi i form av värme och el med goda miljöprestanda. Det är ett smart resursutnyttjande, en miljötjänst av rang. De förser cirka 300 000 personer, kontor och industrier i södra Storstockholm med fjärrvärme. Deras produktion av el motsvarar förbrukningen av hushållsel i 100 000 bostäder. Läs mer på www.soderenergi.se

Om Green Cargo

Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 270 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 900 anställda och en årsomsättning på 4,3 miljarder SEK (2017). Läs mer på www.greencargo.com

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy