Alla ämnen
Bioenergi i industri

I nästa nummer: Bioenergi i industri – Biodrivmedel – Närvärme

Nummer 3 är Bioenergis stora temanummer om Bioenergi i industri inklusive skogsindustri. Ett fokusområde är Biodrivmedel och hållbara transporter. Vi granskar producenter och marknad i Sverige och Norden. Ett andra fokusområde är fossilfri närvärme.

Tema: Bioenergi i skogsindustrin

Flera stora investeringar genomförs inom skogsindustri och sågverk för att möta öka efterfrågan på massa- och virkesprodukter. Investeringarna ger dessutom mer biprodukter för energiändamål.

Vi planerar bland annat att skriva om:
• SCAs investering i Obbola där en ny mesaugn kommer att använda biobränsle istället för 8000 kubikmeter fossil olja.
• Arctic Paper i Munkedal som bygger en nya 30 MW panna som ska använda biobränsle istället för naturgas för att generera ånga till processen.

Har ni tips på andra projekt vi bör skriva om?
Mejla Anders Haaker, chefredaktör, anders.haaker@bioenergitidningen.se

Fokus: Närvärme 300 kW – 3 MW

Vi uppdaterar förra årets lista med 60 företag som har erfarenhet av att leverera värmelösningar med låg klimatpåverkan, och som passar för allt från småhus, fastigheter, närvärmenät samt även för industri.

• Vår stora översikt med samtliga leverantörer av tjänster och utrustning för förnybar närvärme med biobränsle. Tips! Köp annonslänk så blir ditt företag länkat i e-tidningen! 
• Nyheter inom närvärme – Vi skriver om nya projekt, produktnyheter, företagsnyheter och tar upp aktuella frågor som berör närvärmeområdet.

Fokus: Biodrivmedel och transport

Vi ser att EU Kommissionens förslag till taxonomin i sin nuvarande utformning utgör ett hot mot klimatmålen genom att förslagen i taxonomin hotar bromsa investeringar i förnybar teknik. Till exempel måste förslaget om att mäta klimatutsläpp i avgasröret ändras.

Det är naturligtvis hela kedjan inklusive tillverkning av fordon och drivmedel som måste räknas. Var med i Bioenergi nr 3-2021 och bidra till att påverka utvecklingen år rätt håll.

• Vi lyfter de viktigaste argumenten för att värdera biodrivmedel rätt och underlätta investeringar i produktion av biodrivmedel och därmed öka möjligheten att nå klimatmålen. Vi intervjuar några ledande personer i branschen och ställer frågor till politiker.

• Publicerar en uppdaterad lista med pågående och planerade investeringar i produktion av biodrivmedel i Sverige. Kapaciteten att producera biodrivmedel i Sverige ökade med 7 procent 2020. Ökningen fortsätter i år men hur ser det ut kommande år? Vi ger några av svaren.

För bästa annonsplacering, boka din annons redan i dag!

Materialdag 14/6

Kontakta Sofie om du vill veta mer om annonslösningar i Bioenergi.
Ring 070-881 97 01 eller mejla sofie@bioenergitidningen.se

 Mediaplan 2021

Kombinera med annonser i webb, nyhetsbrev och e-tidning
Kombinera annonsering i print, webb och i Bioenergis nyhetsbrev för ökat effekt. Att synas på webben och i nyhetsbreven mellan de tryckta utgåvorna ger större genomslag. Alla annonser i print exponeras även i e-tidningen där webbadresser är klickbara utan extra kostnad.

Läs Bioenergi som e-tidning och missa inte vårt stora arkiv!

Linda Löwhagen
Linda Löwhagen är miljöspecialist på NCCs division asfalt. Läs artikeln där hon förklarar hus miljövarudeklarationer visar nyttan med biobränsle i asfaltproduktion. Linda Löwhagen är miljöspecialist på NCCs division asfalt. Läs artikeln där hon förklarar hus miljövarudeklarationer visar nyttan med biobränsle i asfaltproduktion.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy