Alla ämnen
Bioenergi nr 1-2024

Läs årets första nummer av Bioenergi som e-tidning nu!

Läs årets första nummer av Bioenergi som e-tidning nu!
Soraya Axelsson är CCS-talesperson på Öresundskraft. Foto: Johan Lilja

Bioenergi nr 1-2024 har temat utrustningsleverantörer. Vi fokuserar också på biovärme, kraftvärme samt rökgasrening. Här är några av de artiklar du kan läsa i nya Bioenergi nummer 1-2024.

Västhamnsverket i Helsingborg har förnyat sitt kraftvärmeverk med pellets. Trots svajande lönsamhet har Öresundskraft investerat 300 miljoner kronor på att förlänga livslängden på det pelletseldade kraftvärmeverket Västhamnsverket i Helsingborg.

564 biovärmenät på biovärmekartan 2024

Biovärmekartan följer med papperstidningen och finns att ladda ner från bioenergitidningen.se. Här finns uppdaterade data om hur mycket biovärme som levererats.

Två miljarder kan investeras i CCS men CCU är parkerat. Öresundskraft har redan påbörjat miljardupphandlingen för infångning, transport och slutförvaring av koldioxid, som enligt plan ska börja 2027.

Hässleholm Miljö har invigt en ny miljösatsning inom fjärrvärme. Hässleholm Miljös nya anläggning för rökgasrening, rökgaskondensering och avancerade vattenrening till avfallspannan i Hässleholm invigdes i slutat av januari och är nu i full drift.

Läs Bioenergi nummer 1-2024 som e-tidning

Du som är prenumerant, medlem i Svebio eller annonsör har möjlighet att läsa nya numret av Bioenergi som e-tidningen innan papperstidningen har kommit ut. Logga in på bioenergitidningen.se.

Aktivera ditt premiumkonto och välj lösenord på samma ställe om du inte har gjort det tidigare. Maila till info@bioenergitidningen.se om du vill ha hjälp med att logga in.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy