Alla ämnen
Biokraft

Läs Bioenergi nr 5-2021 som e-tidning

Bioenergi nr 5-2021 har temat fjärr- och kraftvärme. Fokusområden är bioenergins klimatnytta samt logistik och bränslekvalitet. En rykande aktuell version av biokraftkartan följer med som bilaga. Här följer några av de artiklar du kan läsa i nya numret.

Bioenergi nr 5-2021 inleds med en artikel om Vattenfalls nya fjärrvärmeverk i Uppsala som nyligen har startat. Läs om hur bygget gick till och hur den nya anläggningen har fungerat. Läs även om vad Lovisa Fricot Norén, ny chef för Vattenfall Värme Sverige, tycker är viktigast i sitt nya jobb.

Lovisa Fricot Norén
Läs om vad Lovisa Fricot Norén, ny chef för Vattenfall Värme Sverige, tycker är viktigast i sitt nya jobb. Läs även om vad Lovisa Fricot Norén, ny chef för Vattenfall Värme Sverige, tycker är viktigast i sitt nya jobb.

Mer el från biokraft

Under augusti och september har Söderenergi producerat mycket mer el med biobränslen jämfört med samma tid förra året. Läs om vad som gjorde det lönsamt för Söderenergi producerat mer biokraft i år jämfört med 2020.

Hög bränslekvalitet

Inom fokusområdet logistik och bränslekvalitet kan du läsa en artikel om Gustafsborgs Säteri i Skåne och få veta hur företagat arbetar för att möta kundernas krav på hög kvalitet på levererat biobränsle.

Effektivare transporter av biobränsle

I flera artiklar belyser vi hur transporter av biobränsle med lastbil och tåg kan bli mer effektiva.

Ökad klimatnytta

Bioenergins klimatnytta är stor men kan bli ännu större. Biokraftvärmeverk kan användas effektivare genom att producera fler produkter som biodrivmedel och bioolja samt genom att ta tillvara den koldioxid som bildas vid förbränningen. Läs hur Kraftringen jobbar för att hitta fler lösningar som kan öka klimatnyttan och förbättra ekonomin i det stora biokraftvärmeverket vid Örtofta. Vilka sätt är mest intressanta för Kraftringen?

Länk till Bioenergi nr 5-2021 som e-tidning

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy