Alla ämnen
Okategoriserat

Läs Bioenergi nr 6-2021 som e-tidning

Du som är prenumerant eller medlem i Svebio har möjlighet att läsa nya numret av Bioenergi som e-tidningen redan nu. Bioenergi nr 6-2021 har temat biodrivmedel och transport. Fokusområden är biogas samt fordon för biodrivmedel. En rykande aktuell version av biodrivmedelskartan följer med som bilaga. Här följer några av de artiklar du kan läsa i nya numret.

Vi inleder Bioenergi nr 6-2021 med en artikel om Hagelsrums Biogas i östra Småland. Läs om lantbrukarfamiljen som startade med biogas för att producera el och som senare växlade över till biodrivmedel med egna tankstationer och avtal med bland annat Länstrafiken. Tom Birgersson berätta vad som varit viktigt genom åren och blickar framåt.

Alexander Enulescu, vd för Konvegas i Växjö.
Alexander Enulescu, vd för Konvegas i Växjö. Alexander Enulescu, vd för Konvegas i Växjö.

Fossilfri värdekedja

Södra erbjuder biobränsle med fossilfria värdekedja. Det innebär att biobränslet har producerats och transporterats utan fossila bränslen från skogen fram till kunden. Kalmar Energi är första kunden. Det är inte riktigt lika enkelt som det låter. Henrik Brodin, projektledare på fossilfritt Södra och Anna Karlsson, vd på Kalmar Energi förklarar varför.

Pyrocell invigt

Se bilderna och läs om kommentarerna i samband med invigningen av Pyrocells anläggning som gör flytande olja av sågspån i Gävle. Pyrocell är ett nytt företag som kan vara första steget mot en ny industri och en del av den gröna omvandlingen.

Byt från bensin eller diesel till biogas

Läs om Konvegas i Växjö som bland annat konverterar befintliga bensin och dieseldrivna bilar till biogas. En konverterad bil räknas som miljöbil och får lägre skatt. Det har ökat intresset för att konvertera till biogas.

Ökad produktion av biodrivmedel i Norden

Tidningen Bioenergi har uppdaterat biodrivmedelskartan med aktuella uppgifter om befintliga och planerade anläggningar som producerar biodrivmedel i Norden. Resultatet visar att produktionen har ökat senaste året och att en rad nya anläggningar planeras de kommande fem åren. Läs mer i nya numret av Bioenergi.

Länk till Bioenergi nr 6-2021 som e-tidning  (De första åtta sidorna går att läsa gratis. Hela tidningen kan läsas av betalande läsare och medlemmar i Svebio)

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy