Alla ämnen
Okategoriserat

Läs nya Bioenergi nr 1-2019 som e-tidning

Nu finns Bioenergi nr 1-2019 att läsa som e-tidning. Läs om utvecklingen inom biokraft och biovärme i länderna runt Gröna havet. Vi skriver bland annat också om flera nya projekt inom biovärme och energikonvertering samt bakgrunden till ägarförändringar bland biodrivmedelsaktörer. Vi publicerar även en uppdaterad biovärmekarta.

Bioenergi nr 1-2019 innehåller en uppdaterad översikt av omställningen från fossil energi till bioenergi i länderna runt Östersjön, även kallat Gröna havet. Vi beskriver utvecklingen och listar ett antal större projekt i Sverige, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland och Danmark.

Vi skriver om flera nya biovärmeprojekt, till exempel i Kivenlahti i Finland samt i Norrköping, Luleå och på Ekerö utanför Stockholm.

Läs om erfarenheter och utmaningar från några energikonverteringar från fossilt till bioenergi som har genomförts eller planeras av Svenska Skogsplantor, Kobia och Spendrups.

Inom biodrivmedel har Energifabriken köpt Ecobränsle och Perstorp BioProducts har fått en ny ägare i Adesso. Vi förklarar bakgrunden och planerna för framtiden.

Missa inte intervjun med Ulrika Jardfelt, chef för Vattenfall Värme Sverige, som beskriver arbetet med att minska klimatpåverkande utsläpp.

Biovärmekartan 2019, med 522 biovärmenät i Sverige, följer med som bilaga till Bioenergi nr 1-2019. Biovärmekartan kan laddas mer som pdf eller beställas på papper utan kostnad här.

Gå vidare till Bioenergi nr 1-2019

De första åtta sidorna kan läsas utan inloggning. Prenumeranter och medlemmar i Svebio kan läsa Bioenergi som e-tidning genom att logga in med användarnamn och lösenord.

Bioenergi nr 1 2019

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy