Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

LRF Örebro och LRF Södermanland antar fossilfri-utmaningen

LRF Östergötland har antagit som mål att 50 procent av deras företagsmedlemmar ska köra sina traktorer på 50 procent fossilfria drivmedel senast år 2020, skriver LRF i ett pressmeddelande.

Kopparberg brewery produces beer and cider using wood pellets. Photo: Kopparbergs Bryggeri
Kopparberg brewery produces beer and cider using wood pellets. Photo: Kopparbergs Bryggeri Kopparberg brewery produces beer and cider using wood pellets. Photo: Kopparbergs Bryggeri

Fossilfritt Sverige skickar nu en budkavle till alla LRF:s regioner att följa efter. Den 19 juni 2017 kommer både LRF Örebro och LRF Södermanland att skriva på.

– Det finns ett stort engagemang hos jordbrukare i klimatfrågan som ofta inte kommer fram i debatten. Med satsningen på fossilfria traktorer visar LRF Östergötland vägen och vi hoppas att flera regionförbund följer efter, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

Lanseringen av utmaningen skedde på LRF Östergötlands ordförande Peter Borrings gård i Södra Karleby. Peter Borring var själv den första att skriva under utmaningen och hoppas nu att många av medlemmarna kommer göra likadant.

– Svenskt lantbruk är idag beroende av importerad diesel. För oss är det en strategisk fråga att göra oss oberoende av detta, minska sårbarheten och stärka den svenska sysselsättningen. Genom detta initiativ vill vi sätta igång och visa att vi är beredda att göra vad vi kan klara av under rådande ekonomiska omständigheter. Resten är upp till politik och samhälle att möjliggöra, säger Peter Borring.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy