Alla ämnen
Skogsbränsle

Maria Baldin ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra-koncernen

Maria Baldin har utsetts till kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra. Hon tillträder 1 januari 2018, kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till vd och koncernchef Lars Idermark.

Maria Baldin är 50 år, kommer närmast från en roll som kommunikations- och hållbarhetschef för Siemens Sverige. Dessförinnan arbetade Maria på Bewator, Comex Electronics och Bennett BTI Nordic. Maria har en gedigen och bred erfarenhet med ett tydligt affärsfokus. Vidare är det företagets avsikt att med denna rekrytering placera kommunikation och hållbarhet under ett ledarskap. Detta är ett sätt att ytterligare stärka fokus på Södras strategi. Maria tillträder den 1 januari 2018.

– Maria Baldin har en industriell bakgrund med stark kommunikations- och hållbarhetskompetens och med utgångspunkt i affären. Detta kommer Södra tillgodo i vårt fortsatta arbete med att stärka konkurrenskraften, tillväxten och den långsiktiga lönsamheten, säger vd och koncernchef Lars Idermark.

– Jag ser fram emot att jobba för Södra och det som genomsyrade mitt vägval var känslan av ett stabilt företag med starka värderingar, en utpräglad hållbarhetsprofil med hög kompetens. Det finns tydliga mål, strategier och planer på hur Södra ska visa vägen inom kommunikation och hållbarhet, säger Maria Baldin.

Roine Morin, en mångårig och kompetent hållbarhetschef kommer successivt att trappa ner på arbetet 2018 för att därefter gå i pension.

– Jag vill tacka Roine för hans fina insatser med att förflytta miljö- och hållbarhetsarbetet i Södra till den framträdande position det nu har, säger vd och koncernchef Lars Idermark.

Maria Baldin har utsetts till kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra.
Maria Baldin har utsetts till kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra. Maria Baldin har utsetts till kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy