Alla ämnen
Teknik & Utrustning

NIBE förvärvar kaminföretaget FPI Fireplace Products International i Kanada

NIBE Industrier AB har förvärvat 65 procent av aktierna i kanadensiska FPI Fireplace Products International Ltd. (FPI) med huvudkontor i Vancouver. FPI tillverkar och marknadsför kaminer för ved, pellets och gas.

Företaget grundades 1979 av Robert Little, som fortfarande är bolagets huvudägare. Verksamheten omfattar produktutveckling, produktion och marknadsföring med huvudkontor i Vancouver, Kanada samt ett säljbolag i Melbourne, Australien. Företaget har cirka 380 anställda och en omsättning på 90 MCAD (cirka 600 MSEK) med en rörelsemarginal på 13 procent, skriver Nibe i ett pressmeddelande.

­– Det känns helt rätt att även affärsområdet NIBE Stoves får en plattform på den nordamerikanska marknaden i likhet med våra två andra affärsområden. FPI är en av de ledande aktörerna i vår bransch i Nordamerika och har ett komplett sortiment av produkter för gas, ved och pellets, säger Gerteric Lindquist, vd och koncernchef för NIBE Industrier.

FPI har ett väl utvecklat återförsäljarnät av fackhandlare i USA och Kanada. Genom det egna säljbolaget i Australien har FPI även skaffat sig en ledande position på denna marknad. Produkterna säljs och marknadsförs under välkända varumärken som Regency, Hampton och Excalibur.

– Robert Little har med sitt starka entreprenörskap och stora entusiasm skapat ett framgångsrikt företag och vi kommer att driva verksamheten vidare i samma anda tillsammans med honom och den nuvarande ledningen som också är delägare i bolaget, säger Gerteric Lindquist.

FPI kommer att ingå i affärsområde NIBE Stoves och konsolideras i NIBE från och med 1 november 2016.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy