Alla ämnen
Teknik & Utrustning

Andritz Group förvärvar Franssons Recycling Machines

Andritz Group har förvärvat produktteknologi och immateriella tillgångar från ägarna av Franssons Recycling Machines.

Även reservdelslager ingår i övertagandet. Franssons Recycling Machines produkter kommer nu att bli en del av Andritz återvinningsgrupp under namnet Recycling. Försäljning för Norden, serviceorganisation samt reservdelslager kommer att finnas kvar i Sundsvall.

Lars Fransson tidigare vd för Franssons Recycling Machines och Erik Fransson kommer att fortsätta i verksamheten med den nya ägaren.
Lars Fransson tidigare vd för Franssons Recycling Machines, fortsätter arbeta med teknik och försäljning. Erik Fransson fortsätter med reservdelar och service, båda nu som en del av Andritz återvinningsgrupp. Lars Fransson tidigare vd för Franssons Recycling Machines och Erik Fransson kommer att fortsätta i verksamheten med den nya ägaren.

Franssons Recycling Machines i Sundsvall, som levererar kvarnar och sönderdelningsutrustning för avfall, trä med mera, sattes i konkurs i augusti 2016 efter problem med att få in betalningar från ett flertal leveranser.

 

Om Andritz Group

Andritz Group är ett världsomspännande företag inom massa- och pappersindustri, stål och metallindustri, vattenkraft samt separationsteknik. Koncernen är börsnoterad och har sitt säte i Graz i Österrike. Företaget har cirka 25 500 anställda och är verksamma på över 250 platser runt om i världen. Andritz i Sverige har cirka 350 medarbetare och kontor ibland annat Örnsköldsvik, Iggesund, Stockholm, Norrköping, Karlstad och Växjö.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy