Alla ämnen
Bränslehantering

Ny vd i OP Gruppen AB

OP Gruppen har expanderat kraftigt under de senaste åren i takt med att de olika verksamheterna vuxit. Detta
gör att arbetet som vd för koncernen kommer att kräva mer och mer i framtiden.

OP Gruppens styrelse har därför gemensamt beslutat att nuvarande vd Mats Olofsson ska lämna över vd-skapet för OP Gruppen till Anders Sällström, från den 4 april 2019. Anders har många års erfarenhet av ledarskap inom återvinningsindustrin och kommer närmast från Stena Recycling A/S i Danmark, där han jobbat som sälj- och marknadsdirektör. Han har dessutom tidigare varit vd för Kretsloppsparken AB i Kristianstad, där OP Gruppen varit delägare.

Jag är väldigt glad att jag fått denna möjlighet att leda en modern koncern som strävar efter att ligga i framkant inom sina olika affärsområden. Jag ser fram emot att sätta mig in i företagets strategiska planer och lära mig mer om bolagets produkter och affärsmodeller.” säger Anders Sällström.

”Vi i styrelsen är mycket stolta över det vi och personalen har åstadkommit tillsammans genom åren och som skapat den styrka som finns i varumärket OP. Men nu har företagsgruppen vuxit sig så stor att moderbolaget behöver en vd som kan lägga 100% på den dagliga driften och samtidigt staka ut riktningen mot framtiden. Vi känner att Anders Sällström är rätt man för uppgiften”, säger delägarna Mats Olofsson och Sten Persson.

Mats Olofsson kommer att finnas kvar i OP Gruppens styrelse och fortsätta arbetet med att utveckla koncernens
företag och kompetenser. OP gruppens styrelse består idag av Sten Persson (ordförande), Mats Olofsson, Niclas Nilsson, Fredrik Brandt och Olof Persson.

Fr v Mats Olofsson, Anders Sällström (tillträdande vd för OP Gruppen) och Sten Persson.
Fr v Mats Olofsson, Anders Sällström (tillträdande vd för OP Gruppen) och Sten Persson. Fr v Mats Olofsson, Anders Sällström (tillträdande vd för OP Gruppen) och Sten Persson.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy