Alla ämnen
Bränslehantering

Tamtron och Motus Weighing AB har ingått ett samarbetsavtal gällande dynamisk vägning

Motus Weighing har utvecklat en unik teknik som gör att ett fordon inte måste stanna för att vägas noggrant på en markförlagd fordonsvåg – s k dynamisk vägning.

Tamtron är ledande inom dynamisk vägning med mobila maskiner, t.ex. hjullastare. Samarbetet mellan Motus Weighing och Tamtron innebär att Tamtron säljer, installerar och servar Motus-system, både för befintliga markvågar och nyinstallationer.

”Det här är en mycket intressant produkt” säger Thomas Larsson, Tamtrons VD och fortsätter: ”Med den här tekniken kan vi nu erbjuda nästan alla former av dynamisk vägning vilket innebär att vi kan erbjuda ännu mer kundvärde: högre kapacitet, kortare väntetider, lägre miljöpåverkan, mindre utrymmeskrav, axelvikter snabbt och enkelt etc. etc.”

Patenterad teknik med hög noggrannhet

”Vi är väldigt glada över samarbetet med Tamtron” säger Phär Oscàr, VD på Motus Weighing. Han fortsätter: ”Besparingarna i både tid och pengar är oerhört stora med våra produkter för de verksamheter som väger mycket. Vårt system består av två delar: MHS och LSV. MHS utgör själva beräkningsdelen med patenterad teknik och en väldigt hög noggrannhet. LSV är den del där identifiering av fordon, registrering av vägningsresultat och all annan administration hanteras. LSV har ett web-gränssnitt och hanteras genom en PC, surfplatta eller den smarta telefonen – apparater som redan finns vilket gör att man som företagare blir friare att bygga sin infrastruktur. Man är inte bunden till att stanna på vågen och knappa in saker i en förarterminal utan kan planera sin logistiklösning på det mest optimala sättet för verksamheten”

Markvåg från Tamtron
Markvåg från Tamtron Markvåg från Tamtron

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy