Alla ämnen

Nytt nummer av Bioenergitidningen ute!

Nytt nummer av Bioenergitidningen ute!
Niclas Davidsson, Meva

Bioenergi nr 3-2022 har huvudtemat bioenergi i industri. Fokusområden är biodrivmedel & transport samt närvärme. Här följer några av de artiklar du kan läsa i nya numret.

Pionjärarbete ska bära frukt inom finpappersproduktion

Ny svensk teknik kan producera en ren gas från biomassa som ersätter fossil gas vid torkning av finpapper. Detta ska visas på Sofidels finpappersbruk i Kisa under andra kvartalet 2023.

Så ska Preem fasa ut fossil råolja mot 2025

Preem kommer att dra ifrån i ökad produktionskapacitet för flytande biodrivmedel i Sverige. Läs om hur det ska gå till och hur snabbt det kan gå för Preem att förändra företaget i grunden.

Smart hållbar byggvärme avlastar elnätet

Bioenergi besöker en byggvärmecentral i Täby där byggarbetsplatsen får värme fån pellets. Hur fungerar det och vilka är erfarenheterna? Läs artikeln här.

Läs hela Bioenergi nr 3-2022 som e-tidning här.


Du som är prenumerant eller medlem i Svebio har möjlighet att läsa nya numret av Bioenergi som e-tidningen. OBS Om du inte loggat in tidigare behöver du aktivera ditt premiumkonto och välja lösenord. När du är klar – kom ihåg att stänga aktiveringssidan och logga in via startsidan på bioenergitidningen.se.

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy