Alla ämnen
Skogsbränsle

Rekordbelopp för Olofsfors auktion av skogsmaskinband till förmån för cancerforskning

Årets rosa band auktion till förmån för bröstcancerforskningen blev en succé. Slutbudet hamnade på hela 155 000 kr och Olofsfors är mer än nöjd med resultatet.

– Det blev en tuff budgivning med många bud och stående ovationer från publiken över buden berättar, Daniel Domeij, Försäljnings- och Marknadschef för Olofsfors band.

I år var det nionde gången som Olofsfors auktionerade ut ett rosa skogsmaskinsband till förmån för cancerforskningen. Intäkterna går oavkortat till forskning av cancer, och högsta budet att jämföra med årets, var 96 000 kr.

– Målet i år var att överträffa alla tidigare bud, vilket jag tycker vi lyckades bra med, säger Domeij. Det är roligt att vi tillsammans kan bidra till att driva forskningen framåt.

Olofsfors leder tillverkningen av skogsmaskinsband och exporterar dessa ECO-TRACKS™ band över hela världen.

Internationellt intresse för rosa bandet

Olofsfors har sett ett ökat engagemang från marknaden att stödja forskningen av cancer, både från entrepenörer, återförsäljare och OEM maskintillverkare. Även internationellt har detta uppmärksammats.

Vid årets auktion stod den slutliga kampen mellan MFO OÜ, ett estniskt företag och Ponsse Sverige AB där det Estländska företaget till slut stod som vinnare.

Lars Åstbom, tidigare entreprenör, verkar både i Sverige och Estland. Han är delägare i det estniska företaget MFO OÜ, och driver ett skogsföretag, Åstboms Skog AB i de värmländska skogarna.

– Pengar till forskning behövs, säger Lars Åstbom. Alla har vi en relation till cancer och att på detta sätt kunna hjälpa till, känns jätteroligt. Det här blir en chans för oss att kunna lyfta idén och syftet med rosa bandet även utomlands, säger Åstbom.

Bröstcancerförbundets tack till Olofsfors

För bröstcancerförbundet som är mottagare av pengarna är dessa företagssamarbeten viktiga. Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer och med behandling ökar chanserna för överlevnad.

– Tack alla ni som budade på Olofsfors auktion, säger Marit Jenset, generalsekreterare Bröstcancerförbundet. Vi är Sveriges enda intresseorganisation som alltid och enbart fokuserar på bröstcancer. För att nå vår vision att ingen ska drabbas av bröstcancer finansierar vi forskning, sprider kunskap kring prevention och driver opinionsbildning i bröstcancerfrågor. Med ert rekordbidrag från denna auktion kan vi fortsätta ligga i framkant och driva arbetet framåt, avslutar Marit Jenset.

Från vänster; Jonas Persson, Kjell-Erik Åström, Maria Öhman, Daniel Domeij. Alla från Olofsfors.
Från vänster; Jonas Persson, Kjell-Erik Åström, Maria Öhman, Daniel Domeij. Alla från Olofsfors. Från vänster; Jonas Persson, Kjell-Erik Åström, Maria Öhman, Daniel Domeij. Alla från Olofsfors.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy