Alla ämnen
Bioenergi i industri

Scheuch levererar rökgasrening till Adven

Scheuch GmbH skall leverera en komplett rökgasreningsanläggning till energibolaget Adven’s nya 30 MW ånganläggning som Adven skall bygga för Arctic Paper i Munkedal. Den nya rökgasreningen är designad för att uppfylla de allra senaste mer krävande utsläppsnivåerna samt minska den totala miljöpåverkan.

Scheuch skall leverera en turn-key anläggning bestående av ett så kallar torrt sorptionssteg i kombination med en våt skrubber. Med denna processlösning kan anläggningens driftskostnader optimeras samtidigt som de kommande nya BAT-AEL nivåerna uppfylls. Leveransen inleds i november 2021 och anläggningen skall vara klar för drift under våren 2022.

Kombination av tekniker

För att uppfylla de nya BAT-AEL nivåerna krävs en kombination av olika tekniker av rökgasrening vilka alla utgör en del av Scheuch kundunika produkter och system.

Leveransen till detta projekt omfattar en så kallad

med hjälpa av Ca(OH)2/NaHCO3 och aktivt kol med en efterföljande våt skrubber. Med denna lösning, uppnås alla krav och standarder på utsläpp till luft under alla driftsförhållanden samtidigt som en hög tillgänglighet uppnås i kombination med optimerade driftskostnader.

Magnus Hermansson vd för Scheuch AB
Magnus Hermansson vd för Scheuch AB Magnus Hermansson vd för Scheuch AB

– Detta är en mycket viktig order för oss som lyfter fram vår allra senaste teknik för denna typ av bränsle i kombination med att uppfylla de nya tuffa emissionerna, säger Magnus Hermansson vd för Scheuch AB, och fortsätter.

Detta är den allra största enskilda ordern för Scheuch i Sverige och detta stärker ytterligare vår roll som marknadsledande leverantör av kompletta rökgasreningslösningar, från enskilda produkter till komplexa kundunika lösningar.

– Vi har idag byggt en lokal närvaro med försäljning, projektledning och service vilket ytterligare bidrog till att vi fick Adven’s förtroende. Speciellt viktigt i dessa tider med covid-19, avslutar Magnus.

 

Om Scheuch

Som ett oberoende och familjeägt företag, med huvudsäte i Österrike, med en omsättning över 230 MEUR och mer än 1 300 anställda inom koncernen så står Scheuch för långsiktighet och stabilitet. Dessutom produceras en stor del av de komponenter och system för rökgasrening i egna fabriker. Scheuch är idag ett av få företag inom rökgasrening som har hela värdekedjan inom företaget, från forskning och utveckling till service och eftermarknad.

I snart 60 år har Scheuch GmbH stått för innovativ luft- och miljöteknik inom flertalet industrisektorer. Som marknadsledare och teknikpionjär tillhandahåller Scheuch industriella lösningar och system för att skydda människor och miljöer runt om i världen. Och det innebär att vi ser till att luften förblir ren för kommande generationer.

Scheuch AB är ett dotterbolag med ansvar för Norden och Baltikum och som ingår i Scheuch globala nätverk.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy