Alla ämnen
Vad gör du på jobbet?

Scheuch-vd:n om dolda talangen: ”Jag är en jäkel på siffror”

Scheuch-vd:n om dolda talangen: ”Jag är en jäkel på siffror”
På bilden: Magnus Hermansson, vd på Scheuch AB.

Följ med i Bioenergitidningens nya artikelserie "Vad gör du på jobbet?", där vi frågar bioenergiproffsen om deras vardag, dolda talanger och vilka utmaningar de möter i branschen. Och det kanske bästa av allt? De avgör vem vi pratar med härnäst! Först ut är Magnus Hermansson, Sverige-vd på miljöteknikföretaget Scheuch AB.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att få jobba i en bransch och inom ett område där man gör skillnad samt bidrar till en bättre miljö och framtid. Alla de engagerade personer man möter inom branschen. Att jobba internationellt är även en extra krydda och att få vara en del av ett globalt miljöföretag som Scheuch är, säger Magnus Hermansson.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet för dig?

– På mitt jobb finns inte några ”vanliga” dagar, utan jobbet innebär alltid en variation av arbetsuppgifter från coachning av medarbetare till förhandling av försäljningskontrakt, menar Magnus.

Vad har du på ditt bord just nu?

– Just nu jobbar jag med rekrytering eftersom Scheuch AB växer på en expanderande marknad samt med ett antal större affärer som vi hoppas kunna avsluta innan utgången av maj, säger Magnus.

Fakta

Om Scheuch

Scheuch är en teknikleverantör av rökgasreningssystem. De är marknads- och kompetensledare inom området innovativ luft- och miljöteknik.

De erbjuder sina kunder applikationsspecifika lösningar för deras industriella luft- och miljöfrågor.

Vilka är de största utmaningarna inom din bransch just nu?

– På kort sikt är det att hantera de prisfluktuationer vi ser på marknaden mot våra slutkunder. På längre sikt är det att säkerställa projekt och leveranser av våra system till våra kunder som måste efterleva alla nya krav på utsläpp till luft och vatten, berättar Magnus.

Vilka spännande projekt har ni på gång härnäst?

– Vi är inblandade i några större projekt för E.ON och Stockholm Exergi där vi ska hjälpa dem att säkerställa hårdare krav för utsläpp till luft under längre tid, säger Magnus.

Berätta något vi inte visste om dig!

– Jag är en jäkel på siffror och kan i stort sett komma ihåg summan på varje offert vi lämnat de sista åren! avslutar Magnus.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy