Alla ämnen
Biovärme

Solör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmenätet i Horndal

Solör Bioenergis satsning på att växa inom fjärrvärme fortsätter. För senaste köpet står fjärrvärmen i Horndal i östra Dalarna. Sedan maj 2019 äger Solör Bioenergi produktionsanläggningen i Horndal och har nu köpt tillhörande fjärrvärmenät av Bionär Närvärme AB.

Nu väljer Bionär Närvärme AB att sälja fjärrvärmenätet och för Solörs del innebär det totalt ansvar för produktion och distribution av värme till både kommunala och privata fastigheter i Horndal.
– Vi har växt kraftigt under de senaste åren och kommer att fortsätta i den riktningen. Solör är intresserade av att fortsätta växa genom att ta över och utveckla värmeanläggningar, säger Nicklas Eld, regionchef Solör Bioenergi Väst.

Solör Bioenergi
Sten Bergman, CTO Solör Bioenergi AG – Nicklas Eld, regionchef Solör Bioenergi Väst – Anders Malmström, VD Bionär Närvärme AB Sten Bergman, CTO Solör Bioenergi AG - Nicklas Eld, regionchef Solör Bioenergi Väst - Anders Malmström, VD Bionär Närvärme AB

Fjärrvärmeanläggningen producerar årligen ca 10 GWh och består av två flispannor på 4,9 MW respektive 2,5 MW samt en oljepanna som används som reserv och vid tillfälliga toppar
– Vi är glada att nu ansvara för både produktion- och distribution av fjärrvärmen i Horndal. Vi är en aktör med stor vana att driva fjärrvärmeanläggningar, vilket bara kan ses som positivt för våra kunder, säger Nicklas.

Horndal växer

– Vi kommer att fortsätta leverera en stabil värme baserad på förnybara bränslen och med hög kvalitet samt fortsätta driva verksamheten för kunderna i Horndal i samma anda som Bionär Närvärme gjort. I takt med att Horndal växer är vi förstås intresserade av att möta behovet av fjärrvärme och utöka vår verksamhet, säger Nicklas.

Om Solör Bioenergi

Solör Bioenergy Group är en ledande aktör inom förnybar energi baserad på trädbränslen med 156 500 användare varje dag. Bolaget finns på 141 platser i framför allt Sverige och Norge där de producerar och distribuerar fjärrvärme, ånga och el till bostäder, företag, offentliga verksamheter och industrier. Verksamheten omfattar även energiåtervinning av impregnerat trä och produktion av biobränsle. Genom att ta tillvara på skogens resurser vill Solör bana väg för ett hållbart samhälle med minskade koldioxidutsläpp.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy